Kom ook naar de Vredeswake 2015

Op maandag 21 september 2015, de Internationale Dag van de Vrede, organiseren diverse Leidse samenwerkende organisaties om 16.00 uur weer de jaarlijkse Vredeswake op het Stadhuisplein in Leiden. Dit jaar onder het motto: “Vrede verbindt”.

Bruggenbouwers gezocht

Om samen in vrede te geloven, heb je de ander nodig. Vertrouwde mensen, maar ook mensen van buiten de eigen kring. Dat is niet altijd makkelijk, want die ander maakt ons soms angstig. De terroristische aanslagen in Frankrijk hebben ook in ons land de spanningen doen oplopen.
Vrede vraagt om bruggenbouwers: mensen die elkaar niet onverschillig de rug toekeren, maar een tegenkracht organiseren ten opzichte van angst en terreur. Met de “Freedomwalk Leiden” in maart van dit jaar hebben diverse organisaties en religieuze groeperingen daar lokaal ook al een aanzet voor willen geven. Het motto van de Vredeswake van dit jaar: “Vrede verbindt”, sluit daarop aan.

Stilstaan bij slachtoffers en vredesactivisten

Tijdens deze jaarlijkse Vredeswake staan we traditiegetrouw stil bij de talloze slachtoffers van oorlogsgeweld in onze wereld. Oorlogshandelingen eisen nog dagelijks nodeloos het leven van talloze onschuldige mensen. Maar dit jaar wordt er dus ook speciaal aandacht gevraagd voor de dagelijkse inzet van talloze mensen die in een haast uitzichtloze situatie van groeiende haat en geweld zich blijvend inzetten voor de vrede.

Organisatie

De Vredeswake Leiden is een jaarlijks initiatief van de werkgroepen MOV (Missie, Ontwikkeling en Vrede) en ZWO (Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking) van de rooms-katholieke parochie en protestantse gemeente Leiden in samenwerking met de Raad van Kerken en het Levensbeschouwelijk Platform Leiden. De Vredeswake wordt ook dit jaar weer ondersteund vanuit Diaconaal Centrum De Bakkerij.
Dit jaar wordt het initiatief mede mogelijk gemaakt door steun van de gemeente Leiden, Stichting Vluchtelingenwerk Zuid-Holland Noord, Stichting Vrouwennetwerk Leiden, en Amnesty International Leiden.

 

BijlageGrootte
PDF-pictogram flyer_vredeswake_2015.pdf1.46 MB