Nieuws

 • Het eerste huis gevonden, nog vier te gaan

  COOL, het Comité Opvang Ongedocumenteerden Leiden, is verheugd dat Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen (STUV) en woningcorporatie De Sleutels het mogelijk maken om het eerste huis voor ongedocumenteerden in gebruik te nemen. Per 1 januari 2021, de dag waarop STUV haar activiteiten beëindigt, huurt De Bakkerij de eengezinswoning in de Hoge Mors om de meest kwetsbare ongedocumenteerde medeburgers te voorzien van een dak boven het hoofd nu de dagen weer korter, natter en kouder worden.

 • Dankzij u groeit LOF als kool!

  Het Leids Ongedocumenteerden Fonds (LOF) is een spontane crowdfundingsactie die eind mei ontstond naar aanleiding van de abrupte sluiting van de Leidse Bed, Bad en Broodvoorziening. Een aantal ongedocumenteerde gasten kwam midden in de eerste coronagolf op straat te staan. LOF helpt partners van De Bakkerij met de financiering van de allereerste levensbehoeften van ongedocumenteerden die voor hulp aankloppen. 

 • Nieuwe beheerder van Imani

  Afgelopen zomer nam Juan Fourie het stokje over van Musa Kamara als beheerder van ons opvanhuis Imani en wij zochten hem op. Voor wie Makaazi ya Imani niet kent: het opvanghuis in Leiden Zuid-West is geopend in 2012 en biedt tijdelijk plek aan (voor een belangrijk deel) uitgeprocedeerde, veelal technisch onuitzetbare asielzoekers, zonder recht op werk, inkomen of vast onderdak in ons land. Zij verkeren soms in schrijnende omstandigheden, leven op straat of worden opgevangen door landgenoten.

 • Diaconale opsteker vanuit het Bisdom Rotterdam

  Vanwege de coronacrisis kreeg de zevende editie van de Diaconieprijs ‘Brood en Rozen’ van het Bisdom Rotterdam dit jaar een heel ander karakter dan was voorzien. Geen prijzen voor winnaars in verschillende categorieën, maar Elisabethcertificaten voor 72 diaconale initiatieven, die tijdens de eerste besmettingsgolf werden ondernomen door parochies of instellingen, waaronder ook een viertal diaconale activiteiten in Leiden.