Nieuws

 • Nieuwsbrief oktober 2021

  In juni 2019 verscheen de laatste kleurrijke editie van ons blad Diaconie Bericht. Daarin werd al aangekondigd dat we iedereen die De Bakkerij een warm hart toedraagt voortaan periodiek zouden informeren via een digitale nieuwsbrief. Inmiddels is het al weer tijd voor de tiende nieuwsbrief van oktober 2021.

  Mocht u nog geen Bakkerij Bericht ontvangen hebben?

 • Diaconaal Weekend 2021: Even buurten

  In het weekend van 13 en 14 november 2021 staat in de Leidse kerken de diaconie weer even extra in het zonnetje. Dit jaar onder het motto: “Even buurten en er gaat een wereld voor je open”. Want zoals elk jaar proberen we ook dit keer weer een prikkelende impuls te geven aan de diaconale roeping en opdracht van lokale kerken in Leiden.
  Als de afgelopen periode van de coronacrisis ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat wij mensen elkaar nodig hebben. In de zorg en aandacht voor elkaar, in dagelijkse contacten, een arm om je schouder, een helpende hand, een praatje in de straat, een maatje om te chillen of een soulmate om te shoppen.

 • Ontmoetingsmaaltijd 2021: Extravaganza!

  Als voorproefje van het Diaconaal Weekend 2021 is deze gratis ontmoetingsmaaltijd een unieke kans voor oud- en nieuwkomers in Leiden om even bij elkaar te gast te zijn en een uitnodiging tot grenzeloze ontmoeting en gastvrijheid!
  Verschillende culturen staan garant voor een heerlijke diversiteit aan gerechten en een spectaculaire modeshow met creaties die een kleurrijke mix tonen van diverse culturele invloeden: couture mondiale extravaganza!

 • Onze nieuwe fondsenwerver

  Sinds begin oktober kunnen we een beroep doen op onze kersverse fondsenwerver Monniek Leendertse. Voor ons is het een geruststellende gedachte dat we die belangrijke taak aan haar kunnen toevertrouwen. Monniek is zich nog aan het oriënteren in het doolhof aan activiteiten, projecten en partnerorganisaties van De Bakkerij, maar om het ijs vast te breken stelt ze zich graag even aan u voor: