Nieuws

 • Ouderwets gezellig!

  John van Tilborg neemt bloemen in ontvangst van Bert Verweij

  Het was weer een ouderwetse gezellige drukte in De Bakkerij aan de Oude Rijn te Leiden, waar na 2 jaar (!) de gezamenlijke Nieuwjaarsontmoeting van de Protestantse en Katholieke Diaconieën weer kon plaatsvinden op de 3e vrijdag van januari!

  Conciërge en vele vrijwilligers waren van tevoren druk geweest met het klaarzetten van de hapjes, drankjes, de bloemen, de aankleding van het Atrium, de Ovenruimte en de Turfzaal. Zo tegen half 5 druppelden de gasten binnen. Om elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar. En elkaar bij te praten. 

 • Broodpenningen met oorkonde!

  Ingrid neemt voor de Ekklesia Taalgroep de broodpenning in ontvangst van Marc Horst

  Traditioneel worden tijdens de Nieuwjaarsontmoeting broodpenningen met oorkonde uitgereikt. De geschiedenis van broodpenningen gaat terug naar de tijd toen armen langskwamen voor turf en ruilden ze ook de broodpenning, die zij na afloop van de kerkdienst ontvingen in de Armenkerk aan de Lammermarkt, voor een versgebakken brood bij de Armenbakkerij aan de Oude Rijn.

 • Orlando

  Er was eens een dakloze veertiger. Timide schuifelde hij ons pand binnen, het hoofd gebogen. Het kostte hem zichtbaar moeite om zijn kwetsbaarheid te tonen en om hulp te vragen. Met een kop koffie in zijn verkleumde handen vertelt hij mij zijn verhaal. Hij is Nederlander. Hij heeft een tijdje in een ander deel van het Nederlands Koninkrijk gewoond en wil zich nu weer hier vestigen. Zijn laatste gemeente van inschrijving lag in de regio, hier kent hij nog een beetje de weg en in deze omgeving voelt hij zich prettig. Vanuit Leiden wil hij weer zijn leven opbouwen.

 • Per 1 januari POP-UP gesloten!

  De POP-UP kledingwinkel is per 1 januari gesloten. 

  Vanaf half februari opent Leiden Helpt een kledingbank in het Gebouw - Arubapad 2 te Leiden.

  Openingstijden zijn nog niet bekend.