Nieuws

 • Flits-inzamelingsactie voor Oekraïense vluchtelingen in Polen

  Diaconaal Centrum De Bakkerij is in samenwerking met de Stichting Schenk een Glimlach, een inzamelingsactie gestart voor Oekraïense vluchtelingen in Polen.

  We zamelen levensmiddelen, medische hulpmiddelen en schoolspullen in (zie afbeelding). We zamelen GEEN kleding in.
  In de ontvangsthal van De Bakkerij staan dozen waarin de spullen gelegd kunnen worden.
  De actie loopt tot en met 31 mei.

 • Vredesgebed voor Oekraïne 21 april

  Op donderdag 21 april organiseren de Raad van Kerken Leiden, Ekklesia Leiden en de Doopsgezinde Kerk Leiden een vredesgebed voor Oekraïne in de Lokhorstkerk.

  Het nieuws uit Oekraïne laat niemand onberoerd. Ook vanuit de kerk willen we onze verbondenheid uitspreken met het Oekraïense volk.
  Daarom houden we op 21 april een wake voor vrede in Oekraïne. Een ieder die zich verbonden voelt met Oekraïne nodigen we daarvoor uit in de Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1, Leiden.

 • Een feestelijke eerbetoon

  fotograaf Melle van der Wildt

  Een feestelijk eerbetoon aan mooi werk in de stad Leiden, dat is de uitreiking van de Broodpenning. Peterhans van den Broek, voorzitter van het College van Diakenen, leidde de uitreiking in door ons mee terug te nemen naar het verleden van De Bakkerij. Toen kwamen armen langs voor turf en ruilden ze ook de broodpenning, die zij na afloop van de kerkdienst ontvingen in de Armenkerk aan de Lammermarkt, voor een versgebakken brood bij de Armenbakkerij aan de Oude Rijn. 

 • Jaarverslag 2021 van De Bakkerij verschenen

  In 2021 was het ook voor De Bakkerij op diverse terreinen lastig opereren. Het werd een jaar van opstarten en afblazen, van zoeken en improviseren. Maar ondanks alle obstakels en tegenslagen is er heel wat werk verzet en zijn er belangrijke stappen gezet in de vernieuwing van het team en bestuur van De Bakkerij.