Flitsactie: Leiden zamelt winterjasssen in voor kinderen op Lesbos

©BWC

In alle oorlogsgeweld zou je het bijna vergeten, maar ook op Lesbos is de situatie schrijnender dan ooit. En met de winter in aantocht groeien de zorgen over de vele vluchtelingen in erbarmelijke omstandigheden. De komende weken houdt hulporganisatie Because We Carry een flitsactie: zoveel mogelijk winterjassen voor kinderen op Lesbos en rond Athene inzamelen op diverse punten in Nederland.

LEIDEN DOET OOK MEE
Kom je uit Leiden of regio, en heb je een fijne winterjas voor kinderen die je kunt afstaan? Je kunt deze inleveren bij Diaconaal Centrum De Bakkerij, Oude Rijn 44B, 2312 HG Leiden. Openingstijden De Bakkerij ma t/m don 09:00 - 16:30 uur en vrij 09:00 - 12:00 uur. Je hoeft geen afspraak te maken.

Dit is wat er gevraagd wordt:

KWALITEIT
Voor de vluchtelingenkinderen op Lesbos worden goede, mooie, warme kinderjassen (tot en met 17 jaar) ingezameld. Kwaliteit en zorgvuldigheid staan bovenaan. Wanneer je een jas wilt weggeven, stel je jezelf daarom deze vragen: Zou ik er zelf blij van worden? Zou ik hier lekker warm de winter mee door kunnen? Is het antwoord nee, dan graag (zelf) naar de kledingbak ermee.

WARME JASSEN
De jas is warm, schoon, ruikt fris, heeft lege zakken en geen vlekken.
De rits werkt, alle knopen zitten erop en de jas ziet er nog goed uit!
Skipakjes tot maat 110 zijn ook welkom.

OH EN NOG IETS, je mag stiekem wanten, handschoenen of een muts in de mouwen verstoppen.

De actie loopt tot en met 2 november. Op 3 november gaan alle kleren naar het centrale depot in Weesp en dan zo snel mogelijk naar Lesbos, voor de echte winter invalt.

Meer informatie over de actie is te vinden op de sociale media kanalen van Because We Carry en op becausewecarry.org.