Vol van verhalen!

Jaarverslag Individuele Hulp 2022

2022 zal de boeken in gaan als transitiejaar
De harde lockdown waar het land door de nieuwe coronavariant Omikron in belandde, wordt in januari geleidelijk opgeheven. Het hele land houdt de adem in en neemt een aanloopje naar de complete opheffing van alle maatregelen aan het eind van het eerste kwartaal. Een zucht van opluchting trekt door de samenleving. Er begint een inhaalslag van uitgestelde feestjes en ontmoetingen. Het mag weer! Het kan weer!

Vernieuwing

Naast de terugkerende, welbekende activiteiten zoals de VredesOntmoeting, de Zeilweken, de Zomerbonnenactie, het Diaconaal Weekend, de Ontmoetingsmaaltijd en de gebruikelijke netwerkbijeenkomsten, was er ook ruimte en noodzaak voor vernieuwing, ingegeven door de oorlog in Oekraïne. Zo hielden wij een flitsinzameling voor hulpgoederen voor Oekraiense vluchtelingen in Polen, richtten we een Pop Up Fashion Store in voor (gratis) kleding voor asielzoekers, boden wij huisvesting aan vluchtelingen uit Kiev en Kerkopvang aan drie gezinnen die anders in Ter Apel op klapstoeltjes of – erger- op straat zouden verblijven. 

Verhalen, verhalen, verhalen

Niet veranderd zijn de verhalen. Verhalen over eenzaamheid, overbelasting van de zorg, sterven in isolatie, afstand, wantrouwen… Verhalen van ongedocumenteerden, van gedreven mensen die ons zijn ontvallen het afgelopen jaar, van gezinnen die na lange tijd weer een weekje op vakantie konden dankzij onze inzet. U leest erover in dit jaarverslag vol van verhalen en veranderingen.