Koninklijke geschenken in De Bakkerij

Foto's: stadsfotograaf Leonie van der Helm

De fonkelende ster aan de hemel leidde de drie wijzen uit het Oosten dit jaar via de Oude Rijn. Zij kwamen aan op woensdag 16 december met een oosterse take-away maaltijd, een oer hollands Kerstbrood en geschenken voor de groep ongedocumenteerden waar Comité Opvang Ongedocumenteerden Leiden (COOL) zich de laatste maanden met veel elan voor inzet.

Coronastile

Corona, de ongenode gast van 2020, zette een streep door het traditionele Kerstdiner voor dak- en thuislozen in de Marekerk, maar we wilden onze gasten natuurlijk niet helemaal in de kou laten staan. Ze werden dus hartelijk, zij het op afstand en met mondkapje, ontvangen in Diaconaal Centrum De Bakkerij. Met desinfectant in de ene hand en een routekaart in de andere om filevorming te voorkomen, werden de gasten warm onthaald door enkele leden van COOL. Zij kregen op hun route door het pand een kerststol en boodschappenkaart uitgedeeld.

Fonkelende sterretjes

De heerlijke Chinese maaltijd van Woo Ping, sinds jaar en dag huisleverancier van het Kerstdiner, was in papier gewikkeld en klaar voor consumptie. Gezamenlijk eten zat er helaas niet in dit jaar, maar we hopen toch dat onze gasten de sterretjes hebben zien fonkelen in onze ogen.

Met dank aan

De vorstelijke geschenken werden gesponsord door Stichting Dioraphte, Netwerk DAK, het Rode Kruis, Albert Heijn, Stichting Utopa, het H.L. Druckerfonds, de Haella Stichting en Woo Ping.