Vredesontmoeting 2020

Maandag 21 september organiseren de diaconieën van De Bakkerij samen met diverse partnerorganisaties in het kader van de Vredesweek van PAX Nederland een Vredesontmoeting op de Hooglandse Kerkgracht te Leiden (zie: flyer 2020). Het thema dit jaar is: Vrede verbindt verschil. Verschillen in cultuur, gebruiken, huidskleur en religie. Verschillen in morele opvattingen en de spanningen die dit oproept met de vrijheid van meningsuiting en de fundamentele gelijkheid van mensen. In de Leidse Vredeskrant van De Bakkerij leest u meer over het thema en diverse activiteiten in het kader van de Vredesweek 2020.

 Een viertal sprekers zal reageren op de stelling “verschil is niet een probleem dat moet worden opgelost, maar een kwaliteit die aan vrede kan bijdragen”. Zij spreken over wat hen raakt, wat hen inspireert, wat hen angstig of onzeker maakt. Tijdens deze Vredesontmoeting worden echt àlle zintuigen geprikkeld.

In de Vredesweek gaat het over hoe belangrijk het is om het verhaal van de ander te leren kennen, in plaats van de blijven hangen in het eigen gelijk. Laten we luisteren naar elkaars verhalen en de kans grijpen om iets te leren over die Ander, om een brug te slaan naar de naaste die ons anders en vreemd is. Juist omdat het in coronatijd soms zo lastig is om die verbinding met elkaar ook daadwerkelijk te maken.

Aanmelding verplicht

De VredesOnmoeting 2020 gaat op maandag 21 september om 16:00 uur van start op de Hooglandse Kerkgracht te Leiden.
Uiteraard nemen wij de overheidsmaatregelen rond het gezamenlijk bestrijden van het coronavirus in acht. Daarom is aanmelden vooraf verplicht, via info[at]debakkerijleiden[dot]nl o.v.v. VredesOntmoeting en het aantal personen.
Er is plaats voor 80 deelnemers.