Ruim 50 vakantietassen vol verrassingen

Foto Semra Altuntas JES Rijnland

‘Wauw, kijk mam!’ spreekt Koumana (4)  zijn enthousiasme uit terwijl hij de spullen nieuwsgierig uit de zomertas haalt. ‘Wat is dit? Kan je dat samen met mij doen?’ vraagt hij JES medewerker Michelle die de zomertas bij hen thuis bracht. Intussen is de jongste van de drie, Nagnouma (1), al aan het kleuren in een kleurboekje, terwijl Koumana al is afgeleid door een vlinder die hij zelf in elkaar kon schuiven. ‘ Kijk, hij kan heel hoog vliegen!’ roept hij trots. Kadisha (6) puzzelt samen met mama aan een beeld van de Eiffel toren. Er ontstaan leuke gesprekken over andere landen waar je allemaal kunt wonen. Heerlijk!

Kortom, deze en vele andere kinderen hebben deze zomer enorm kunnen genieten van de Zomertassenactie, die de Leidse Binnenstadsgemeente organiseerde in samenwerking met Diaconaal Centrum De Bakkerij. Ook de geloofsgemeenschap van De Verbinding leverde nog het nodige speelgoed aan om het feest compleet te maken. De tassen werden vervolgens uitgedeeld door medewerkers van JES Rijnland aan gezinnen die er wat aan hebben. Allerlei spelletje voor diverse leeftijdscategorieën, maar ook de Vakantiepas, het Zomerboekje van JES en andere tips en tricks werden in kleurrijke tassen samengevoegd om een ‘zomerdip’ te voorkomen.