Flower Power in de Keukenhof

Foto's Melle van der Wildt

Verzamelen bij de Petruskerk…. Op donderdag 27 maart ging een groep ouderen samen naar de Keukenhof. Een uitje georganiseerd door het diaconaal jongerenproject M25 Leden voor de ouderen van Oma gaat op Stap en vrijwilligers van de Zonnebloem. Bij de Petruskerk stonden de bussen van het Rode Kruis voor de gasten en vrijwilligers al ruim op tijd klaar. Er was nog even wat verwarring over de komst van een echtpaar, dat prompt werd opgebeld, maar op dat moment al in de bus bleek te zitten. Het Rode Kruis was als vanouds snel, slagvaardig en heel betrokken in haar optreden.

In de Keukenhof wordt de ochtend gestart met koffie, thee en gebak met voor de liefhebbers een royale slagroomtoef! Nadat de magen zijn gevuld, gaat iedereen op pad langs de mooiste plekjes van het bloemenpark. Het thema Flower Power is duidelijk zichtbaar tussen de bloemenpracht: uitdagende dames in feestelijke kleding, gekke flower power broeken, kleurrijk gebreide omhulsels om de bloemenvazen… Een bijzonder en afwijkend aangeklede Keukenhof dit jaar.

Daarna staat de tafel voor ons gedekt in de Julianazaal: een goed verzorgde lunch met een vriendelijke bediening, waarbij vooral de kroketten gretig aftrek vinden. Nog even naar de winkels op het terrein…en dan naar huis. Sommigen met een tas vol snuisterijen en prachtige bos bloemen.

Na een voldaan dagje en een groepsfoto, de bus weer in. En wat is het stil in de bus… iedereen mijmerend over het moois dat er te zien was en sommigen al een beetje in slaap soezend na een drukke dag.

Kortom, het was een geslaagde dag die mogelijk gemaakt werd door het Staalwijkfonds en Stichting Hentina Backer.

Petra Akkerman