Verwendagje op de boot

Volop enthousiaste stemmen van jongeren van de ISK klinken door in de ontmoetingsruimte  van De Bakkerij als ik op vrijdag 22 juni om 9 uur aankom. Hoe leuk is het om op de laatste dag van je stageweek wat te kunnen betekenen voor onze bijzondere gasten. Een verwendag op de boot voor gasten van het Inloophuis Psychiatrie en de maatschappelijke opvang van de Binnenvest voor dak- en thuisloze mensen. Vandaag belooft het een prachtige tocht te worden: eerst naar Alphen ad Rijn en via de Kagerplassen weer terug naar Leiden.Ruim op tijd arriveren de eerste gasten bij de opstapplaats in de haven.  Straatpastor Folly sluit aan. Stipt om 10 uur gaan de trossen los.  Alle gasten zijn aanwezig. Volle bak want we zijn met ruim 60 personen! 
De jonge M25-ers delen koffie en thee rond aan alle gasten. Daarna volgt een heerlijk lunchbuffet met soep, lekkere broodjes, salades, kroketten en fruit.  Volop keuze. De borden worden rijkelijk gevuld… 

Diverse jongeren laten ondertussen  ook hun talenten zien en horen, variërend van een spetterende beat boxer tot een inspirerend tekentalent!Er ontstaat een vrolijke boel aan boord. De gasten reageren door hun liederen aan de jongeren te laten horen. Op het bovendek kunnen ze ook lekker uitwaaien, of de rust opzoeken, ook al valt er af en toe een buitje.

Het is een topdag geweest. We zien elkaar vast weer!

Petra Akkerman