428 ijsjes in anderhalf uur

Op donderdag 5 juli organiseerde De Binnenvest het eerste Binnenvestival. Onder het motto “plezier, tijd voor elkaar en gezellig samen zijn” kwamen ruim 300 cliënten, begeleiders en vrijwilligers van Stichting De Binnenvest naar het terrein van de Nieuwe Energie. M25 Leiden was er bij met jongeren uit 4V van Visser ’t Hooft Lyceum voor de begeleiding, hulp bij het op- en afbouwen, de ontvangst en de barbecue.

Bij aankomst kreeg iedere bezoeker twee consumptiebonnen voor een heerlijke puntzak friet en een verkoelend ijsje. Vooral dat laatste was in de stralende zon een zeer welkome traktatie.
Her en der had het Warenhuis bankstellen, salontafels en Perzische tapijten neergezet om een gezellige huiselijke sfeer te creëren.
Op het terrein was verder van alles te doen: bij marktkraampjes van Lumen, Brijder, het Warenhuis, VisieR, JesRijnland, Activite, Stichting financiële dienstverlening en Life Goals werd informatie gegeven; kinderen leefden zich uit op het springkussen, de stormbaan en rodeostier; de mannen daagden elkaar uit bij de opblaasbare voetbalschietschijf; dames lieten hun nagels lakken bij Dress for Succes en de kapsters en stoelmasseurs draaiden overuren.
Schminken, een activiteit waar meestal lange wachtrijen ontstaan, was waarschijnlijk wegens de zomerse temperaturen minder populair. De lange latten en het touw voor het touwtrekken bleven zelfs de hele middag werkloos op het kurkdroge grasveld liggen.

Tussen de percussieworkshops door, speelde de meidenband van Visser ’t Hooft Lyceum de sterren van de hemel. Nadat de vrijwilligers van De Binnenvest in het zonnetje waren gezet, waren de kolen warm genoeg om het halalvlees te garen. Gemoedelijk stonden de bezoekers in de rij voor een bakje salade, klaargemaakt door de jongeren, stokbrood en kipsaté. De frisdrank vloeide rijkelijk.