Einde en een nieuw begin

Maart 2015 kondigden wij vanuit De Bakkerij de (door)start aan van het project Lekker-Gezond-Goedkoop met de aanstelling van onze projectmedewerkers Gerda Pieters en Tamara Breton.

Onoverbrugbaar

Dit Leids initiatief van predikante Françoise Weber en huisarts Guus Nering-Bögel hebben wij in de afgelopen jaren op alle mogelijke manieren vanuit ons centrum van harte ondersteund. Aandacht voor gezondheid, budget en zingeving is immers een belangrijk steuntje in de rug voor heel veel mensen in Leiden.
Helaas moeten we na zes maanden constateren dat de verschillen in visie over inhoud, organisatie en aanpak tussen de initiatiefnemers en De Bakkerij (en haar projectmedewerkers) in de praktijk onoverbrugbaar blijken te zijn.

Einde samenwerking

Vandaar dat De Bakkerij jammer genoeg deze week heeft moeten besluiten de samenwerking met de initiatiefnemers te beëindigen en per 14 september a.s. definitief afscheid te nemen van het project Lekker-Gezond-Goedkoop, zodat de initiatiefnemers weer de vrije hand hebben om het project  naar eigen inzicht verder uit te bouwen.

Een nieuw begin

Inmiddels is De Bakkerij wel verplichtingen aangegaan met diverse fondsen rond een aanbod van activiteiten op het terrein van voeding, gezondheid, budget en zingeving en onze projectmedewerkers zijn nog altijd heel gemotiveerd om daar op een aantrekkelijke manier invulling aan te geven.

Op de Kook toe

Dat doen we dan ook onder de nieuwe naam “Op de Kook toe” (zie de website). Daarin blijft er aandacht voor de gerichte inzamelingen voor de Voedselbank vanuit de kerken in Leiden en worden ook kookateliers aangeboden aan mensen die alleen voor zichzelf een potje moeten koken, een dieet volgen of het financieel niet zo breed hebben.
Samen koken blijft een belangrijke activiteit in het project, maar er is ook ruimte en aandacht voor meer dan dat: je krijgt in dit project dus heel wat “op de kook toe…”

Het recept

Het recept van de kookateliers van “Op de Kook toe” bestaat uit de volgende ingrediënten:

·      Voeding: weet wat je eet

·      Gezondheid: weet wat je nodig hebt

·      Besparing: maak het niet te duur

·      Ontspanning: en geniet ervan

·      Ontmoeting: samen met anderen

·      Zingeving: aandacht voor voeding verrijkt je leven

Veel succes

Wij wensen de initiatiefnemers van Lekker-Gezond-Goedkoop veel succes toe met de toekomstige plannen, omdat we vooral hopen dat er des te meer mensen baat zullen hebben bij het aanbod van kookateliers en gerichte inzamelingen voor de Voedselbank. Of het nu is onder de vlag van Lekker-Gezond-Goedkoop of die van het nieuwe project “Op de Kook toe” vanuit De Bakkerij.