Zinvol Koken ateliers juni 2015

  • "Het is heel goed om je bewust te worden wat een maaltijd kost en dat planning en energie steken in een maaltijd voorbereiden zoveel op kan leveren!""
  • "Ik ben weer bewuster gaan inkopen en probeer creatiever om te gaan met voeding en met mijn geld!"

In de maand juni volgden twaalf mensen een Zinvol Koken atelier in Diaconaal Centrum de Bakkerij. Rond de thema’s voeding en gezondheid, voeding en budget en over voeding en zingeving werd er de nodige informatie gedeeld met de deelnemers.

Aandacht en bewustwording

Bij voeding werd gesproken over de Schijf van Vijf, de rol van eiwitten en waar moet je op letten bij het kiezen van je eten. Rond budget werd er gesproken over slim kopen, slim koken en slim bewaren. Goed plannen van een maaltijd kan geld besparen. En rond zingeving werd o.a. stil gestaan bij het voornemen om gezond te gaan koken, maar ook bij: hoe hou je het vol? De kookateliers gaan over  “aandachtig leven”  en wat echt belangrijk is in je leven. Er is aandacht voor wat jou voedt!

Onderlinge contacten

Naast al deze informatie is er ook veel met elkaar gedeeld. Er was een open sfeer waardoor er ook persoonlijke ervaringen werden uitgewisseld. Hoe is het bijvoorbeeld om te leven van een voedselpakket van De Voedselbank?De deelnemers waren heel blij met het aanbod en willen ook graag andere mensen enthousiast maken voor deze Zinvol Koken ateliers.

De volgende gelegenheid

In september worden er weer twee Zinvol Koken ateliers gehouden.

De data:
dinsdag 15, 22 en 29 september
van 9.00 uur tot 12.00 uur

of
donderdag 17 en 24 september en 1 oktober
van 16.00 uur tot 19.00 uur.

Locatie:
Diaconaal Centrum De Bakkerij, Oude Rijn 44 b/c te Leiden.

Voor vragen of aanmeldingen:
Gerda Pieters
E: gpieters[at]debakkerijleiden[dot]nl
M: 06-20589063