50 km fietsen, windkracht 6, en.... 3197,15 euro opgehaald!

Op zaterdag 13 juni stapten 11 jongeren en zes begeleiders van TOV (Tieners Op Vrijdag, een club van de Marekerk) om 12.30 uur enthousiast op de fiets. Voor een sponsortocht van 50 kilometer, georganiseerd in samenwerking met M25 Leiden, voor de Stichting STOPhersentumoren.nl.

Een heftig verhaal

Hoe ze op dat idee kwamen? Stephan en Robbert-Jan vertellen dat 'er via M25 een man met een hersentumor iets kwam vertellen over zijn ziekte. Dat was een heftig verhaal en we vonden het een goed doel.' De groep besloot de stichting te gaan steunen.
Stephan nam het initiatief om een supermarkt van AH te vragen om TOV te sponsoren met broodjes en frikandellen. Die werden op school verkocht. Evenzo organiseerde de groep een lunch in de Marekerk, een lege flessenactie én de fietstocht, waarvoor de deelnemers zich ook hadden laten sponsoren.

Windkracht 6

Eerst ging het naar Den Haag, met tegenwind, windkracht 6! Na een pauze weer op de pedalen door de duinen, nu met wind méé, naar Katwijk en Noordwijk. Vervolgens weer met tegenwind naar Leiden, waar ze tegen 17.30 uur aankwamen bij het Marehuis. Gelukkig bleef het droog en 'viel het eigenlijk wel mee, maar we voelen onze spieren best een beetje!' 
En toen was er patat mét, -zeer verdiend- want de totale opbrengst van alle acties is maar liefst 3197,15 euro!! voor de Stichting STOPhersentumoren.nl, die geld inzamelt om onderzoek te doen naar hersentumoren bij kinderen en volwassenen. Een geweldig resultaat en 'volgend jaar doen we het weer, maar dan met windkracht 9!'