Twee M25 jongeren ontvangen Leids Jeugdlintje 2014

De winnaars van het Leids Jeugdlintje 2014 met M25-ers Estelle en Isa achterin naast Wethouder Roos van Gelderen

Op vrijdag 21 november werden ze alweer voor de vierde keer uitgereikt: de Leidse Jeugdlintjes. Acht jongeren tussen de 6 en 17 jaar kregen uit handen van wethouder Roos van Gelderen een lintje vanwege hun inzet voor de Leidse samenleving en daarnaast werd er dit keer ook een groep in het zonnetje gezet.
Dit jaar waren er weer twee jongeren van M25 (M-Twentyfive) Leiden bij de genomineerden: Isa en Estelle. Twee actieve dames die onder valse voorwendselen naar het Kinderrechtenhuis gelokt moesten worden om verrast te worden met het Leidse Jeugdlintje.

De Opening

De feestelijke bijeenkomst in het Kinderrechtenhuis werd geopend door Sebastiaan van Deursen. Hij is de publiekswinnaar van het Leidsch Dagblad Pennetje. Dit jaar stond deze schrijfwedstrijd in het teken van kinderrechten. Sebastiaan vertelde de zaal zijn verhaal over Dembe, een jongetje dat moet werken.
Vervolgens werden de genomineerden voor de jeugdlintjes één voor één naar voren geroepen en in het zonnetje gezet. Zij ontvingen een medaille, een tas met ‘Ik ben een Leidse held’ erop gedrukt en een bos bloemen.

De helden van 2014

  • Michiel Tchiche heeft op 1 oktober zijn vriend Thijs uit het water gered 
  • Estelle Nduwimana is pas 15 jaar maar doet al twee jaar vrijwilligerswerk via M25 Leiden. Estelle is betrokken en enthousiast en ontzettend loyaal.
  • Isa van der Steen is ook actief in M25 Leiden en zet met steun van M25 en het COC ook haar hobby - theater - in als middel om jongeren te helpen om te gaan met homoseksualiteit.
  • Milenco Walcott is een grote steun voor zijn familie. Daarnaast zet hij zich op school in voor de Gay Straight Alliance en is zichtbaar voor leerlingen die hem hierbij nodig hebben.
  • Britt Rosan Hoogendoorn was alert en zorgde ervoor dat een oude man die met zijn scootmobiel in de berm bij een sloot viel snel geholpen werd.
  • Jason Sieval zorgt met de activiteiten die hij in zijn straat organiseert voor sfeer en eenheid.
  • Nick Noest steekt de handen uit de mouwen met vissenmonitoring daarbij enthousiasmeert en inspireert hij jong en oud.
  • Denzell Ezeh is een echte onderzoeker, met zijn vissenpassie en zijn kennis levert hij een enorme bijdrage aan het vissenmonitoringsproject en daarmee aan de stadsnatuur.
  • Jongerenteam OmaLief werd als groep in het zonnetje gezet. Zij zijn een groep Turkse jongeren tussen de 16 en 26 jaar die een aantal ouderen heeft ‘geadopteerd’. Zij gaan op bezoek voor een praatje of een wandeling.

Van harte gefeliciteerd

Natuurlijk zijn we apetrots op alle jeugdige helden van Leiden, maar wel in het bijzonder op Estelle en Isa.