Soep, kerstballen en warme dassen

Zaterdag 14 december 2013 stonden 15 jongeren van M25 Leiden en twee vrijwilligers op de Beestenmarkt in Leiden met een kraampje met soep en kerstballen. In de week ervoor hadden zij samen met dak- en thuislozen en bezoekers van het Inloophuis Psychiatrie kerstballen versierd. Dat werd georganiseerd door M25 Leiden en het Straatpastoraat Leiden samen met personeel en vrijwilligers van De Binnenvest en het Inloophuis.

Kerstballen voor Kinderfonds

De beschilderde kerstballen werden die zaterdag verkocht in het kraampje. De opbrengst gaat naar het Willem Alexander Kinderfonds van het LUMC. Daarnaast werd er soep uitgedeeld aan het winkelend publiek in de binnenstad, om aandacht te vragen voor de cliënten van de maatschappelijke opvang.

Een beetje warmte

In het kraampje stond ook een grote doos, waar mensen sjaals, handschoenen en andere winterse kleding in konden doen. En dat deden heel veel mensen! Er kwam zelfs iemand die normaal gesproken al veel sjaals breit, en voor deze gelegenheid een aantal door haar zelf gebreide sjaals doneerde. In de week erna werden ook nog in De Bakkerij vele handschoenen, dassen en mutsen gebracht, ingezameld in de kerken!

Het resultaat

De hele zaterdag hebben de jongeren druk geflyerd, soep uitgedeeld, kerstballen verkocht en kleding aangenomen. De opbrengst van deze activiteit was dan ook € 50 voor het Willem Alexander Kinderfonds en vier zakken vol met warme kleding voor de dak- en thuislozen!