Uitnodiging Nieuwjaarsbijeenkomst 2011

Van harte nodigen de Diaconie Protestantse gemeente Leiden en de RK Diaconie van Leiden u uit voor de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst op vrijdag 21 januari, van 16.30 – 18.00 uur in Diaconaal Centrum De Bakkerij.

25 jaar De BakkerijHet jaar 2011 wordt voor beide Diaconieën een bijzonder jaar: 25 jaar geleden, om precies te zijn op 17 januari 1986, werd Diaconaal Centrum De Bakkerij officieel geopend. Al een kwart eeuw is De Bakkerij een plek in de stad voor hulp en dienstverlening, met als motto ‘helpen waar geen helper is’.

Het behoeft geen betoog dat we gedurende het jaar stilstaan bij dit jubileum. Een feestcommissie heeft plannen gemaakt voor de viering ervan. Op de Nieuwjaarsbijeenkomst zal Anton Dronkers, diaconaal predikant in De Bakkerij van 1981 tot 2002, met het houden van de Nieuwjaarstoespraak de aftrap geven. Toen hij in Leiden begon droomde hij ervan om van het leegstaande eeuwenoude Huiszittenhuis aan de Oude Rijn een levend diaconaal centrum te maken. Stapsgewijs is die droom in vervulling gegaan. 25 Jaar en vier verbouwingen later staat er een diaconaal centrum, genoemd naar de Armenbakkerij die er vroeger was, dat een stevige reputatie heeft opgebouwd op het gebied van zorg, gastvrijheid, ondersteuning en belangenbehartiging van kwetsbare groepen in Leiden en omstreken.

U bent van harte welkom om met ons het glas te heffen op vrijdag 21 januari, van 16.30 – 18.00 uur in De Bakkerij.

Namens de Diaconie Protestantse gemeente Leiden,

Bert Verweij, voorzitter

Namens de RK Diaconie Leiden,

Wilbert van Erp, voorzitter