Welkom Anja!

Vanaf 1 april 2023 werkt Anja Envaeva als projectmedewerker bij Diaconaal centrum De Bakkerij. Oorspronkelijk afkomstig uit Rusland maar ze woont bijna heel haar leven in Nederland. Eerst in Zeeland tot haar 17de, waar ze nog vaak graag komt om ‘even uit te waaien’. Met haar moeder is ze naar Leiden verhuisd en ze is toen begonnen met haar hbo-studie internationale marketing met Spaans. 

Haar interesses liggen bij culturen en talen en ze heeft een tijdje voor haar studie in Spanje gewoond. In het werkveld heeft ze in haar eerste jaren werkervaring opgedaan in de commerciële sector en is daarna bij diverse overheidsinstanties, waaronder het UWV als adviseur, met verschillende mensen in aanraking gekomen uit de samenleving. 

Taalhuis

Vanuit het Taalhuis bij het BplusC was zij actief bezig met vrijwilligerswerk voor de Nederlandse taal. Zo kwam ze in aanraking met De Bakkerij. Via een voorlichting over de kookworkshop ‘Op de kook toe’ heeft Anja zich aangemeld met haar taalmaatje. Ze was verrast dat er zo’n mooie organisatie bestond. Het bleef haar al die jaren nog bij en na het zien van de vacature, solliciteerde ze op de leuke functie van projectmedewerker. 

Jongeren

Ze gaat nu het project voor de jongeren coördineren om hen te enthousiasmeren en uit te dagen om deel te nemen aan de sociaal maatschappelijke stages die er zijn binnen het M25.
Ervaring met deze doelgroep heeft ze opgedaan bij de Universiteit Leiden waar zij toen werkte voor het ICLON. Ze heeft toen ook samengewerkt met JES Rijnland en organiseerde vorig jaar zomer de Summerschool Junior. 

Yoga 

Een andere grote passie van Anja is het geven van yogalessen. 
Kortom Anja is veelzijdig en helpt graag anderen verder in hun ontwikkeling. 

Welkom Anja, we wensen jou veel succes bij M25!