Een warm onthaal!

Een warm onthaal!

Woensdag 30 november werd in aanwezigheid van het Azeri en Koerdische gezin en vele vrijwilligers van het eerste uur, de Leidse Kerkopvang symbolisch afgesloten. Exact twee maanden nà het begin van dit mooie en bij tijd en wijle uitdagende avontuur, werden de lichten in de Maria Middelares in de Stevenshof weer gedoofd. Niet omdat alles nu zo rooskleurig is geworden in de Nederlandse asielketen. Maar vanwege een reeds langere tijd geplande verbouwing van de kerk. De gezinnen zijn gelukkig op tijd elders in Leiden ondergebracht en wonen naar ieders tevredenheid en relatief zelfstandig in Kerkelijk Centrum De Regenboog en de Antonius!

Onder het genot van een heerlijke maaltijd hebben we in de met kaarsjes verlichtte kerkzaal genoten van elkaars aanwezigheid. Vele herinneringsfoto’s zijn genomen, er werd gelachen, veel ge-Google-Translate en zelfs gedanst op het favoriete liedje van onze 6-jarige gast. De kinderen ontdekten enkele spuitbussen kunstsneeuw, wat tot grote hilariteit leidde bij jong en minder jong. De families dankten de vrijwilligers en werden uitvoerig bedankt voor hun kookkunsten. Vlak voordat de sleutel in het slot werd gestoken, spraken we met elkaar en voor elkaar een universele zegen uit en wensten elkaar alle goeds voor de toekomst.

Uiteraard worden de gezinnen nu niet ineens aan hun lot overgelaten en blijven we hen begeleiden waar nodig en mogelijk. Mocht u het leuk vinden om nog eens bij ze op bezoek te gaan of iets met hen te ondernemen, schroom dan niet om contact te zoeken met hen rechtstreeks, of via ons op info[at]debakkerijleiden[dot]nl. Ook voor een derde gezin zoekt De Bakkerij nog steeds een opvangadres, heeft u of kent u een geschikte locatie, neem dan ook contact op met De Bakkerij!