'Ontzettend gezellig!'

Zo typeerde één van de gasten de sfeer tijdens de Ontmoetingsmaaltijd op 9 november 2022 georganiseerd door De Bakkerij in samenwerking met Roos Tulen en Leids Steunloket Migranten.  

Fantastisch!

Het was fantastisch om te zien hoe in korte tijd met vele vrijwilligers de Marekerk omgetoverd werd tot een sfeervol restaurant. Een hele klus: het leegruimen van de kerk, klaarzetten en dekken van de tafels, het ophangen van de lampionnen. 

Samen eten en ontmoeten gaat goed samen! De avond nodigt uit om verschillen te vieren en bruggen te slaan tussen mensen: met hoofddoek, sproeten, een donkerbruine huid, dakloos, kunstenaar, Leidse rrrr, kerkelijk, zichtbare of onzichtbare beperking – allen mens en met elkaar het bonte mozaïek van Leiden. Rond de kleurrijk gedekte tafels kwamen levendige gesprekken op gang.

Na een heerlijk proeverijtje van maar liefst 4 verschillende soepjes gemaakt door Fransje Barnard was er een lopend buffet met een betoverende mix van kleuren, geuren en smaken bereid door de voortreffelijke koks van het Leids Steunloket Migranten.

      

Zonder de financiële bijdragen van Fonds 1818, Gemeente Leiden, het Druckerfonds, Dioraphte en WOZ- fonds was deze Ontmoetingsmaaltijd niet mogelijk geweest. Waarvoor onze hartelijke dank!