Enthousiaste respons ophaalactie Voedselbank

Fotograaf: Melle van der Wildt

‘Ik denk dat ik nog nooit zo actief ben geweest in m’n leven!’ roept een jongere als ze binnenkomt met tassen vol boodschappen voor de Voedselbank. De impact van hun inzamelactie voor de Voedselbank hadden ze behoorlijk onderschat geven ze aan het eind van de middag toe. Waar ze begonnen met één tafel in de aula waar de ingezamelde boodschappen konden staan moesten er al snel tafels en banken bijgezet worden omdat de hoeveelheid boodschappen maar bleef groeien.

In wijken en straten

Twee weken eerder hebben de jongeren rondom school en rondom hun eigen huis de flyer bij mensen door de brievenbus gedaan. Ook werd de flyer massaal online gedeeld. 
Aan deze oproep om een tasje klaar te zetten voor de Voedselbank hebben vervolgens veel mensen in Leiden en omgeving gehoor gegeven. Sommigen hebben op eigen initiatief in hun buurt weer geflyerd of waren inzamelpunt voor de straat.

Samen op pad

In tweetallen gingen de jongeren vervolgens per fiets, scooter of auto op pad om de boodschappen overal op te halen. Het waren zoveel boodschappen dat ook ouders met een auto werden ingeschakeld om te helpen de boodschappen te vervoeren. 
Moe maar voldaan zagen de jongeren aan het eind van de middag onder het genot van een kopje warme chocolademelk en een stukje kerststol het resultaat van de hele middag boodschappen ophalen. In de aula stond het hele podium vol boodschappentassen en dozen. Met onze hartelijke dank aan alle gulle gevers!