Escape!

Nog 17 seconden staan er op de klok… Net op tijd steken de jongeren de sleutel in het slot. Binnen de tijd wisten zij te ontsnappen uit de escaperoom van de Meelfabriek. Een uur eerder waren de jongeren opgesloten in de escaperoom en moesten zij door het oplossen van puzzels, raadsels en het goed doorzoeken van de kamer proberen binnen een uur te ontsnappen. Dat betekende goed samenwerken, overleggen, luisteren naar elkaar en taken verdelen. Vaardigheden die ze goed onder de knie hadden, het zijn namelijk allemaal jongeren die afgelopen zomer hebben leren zeilen tijdens een van de zeilweken van de Weide Aa.

Na de escaperoom was het tijd voor ontspanning. Onder het genot van broodjes en gebakjes hebben we door een mooi zonnig Leiden gevaren. Er werd nog wat nagekletst over de escaperoom en er werden ook nog wat ervaringen gedeeld over de stukjes op de Bonte avonden van de zeilweken.

In totaal zijn er afgelopen zomer 11 kinderen via het Kansfonds meegegaan op een zeilkamp naar de Weide Aa. Een week vol met zeilen, spelletjes en natuurlijk mocht een Bonte avond ook niet ontbreken. Aan het einde van de week hebben ze allemaal een certificaat gekregen. Waar de één een week vol zon had, had de ander het wat minder getroffen met het weer. Maar de zes jongeren, die op de terugkomdag aanwezig waren, kijken allemaal terug op een geslaagde week. Op de vraag of ze volgend jaar weer zouden willen gaan zeilen, werd door iedereen volmondig ‘ja!’ gezegd.