Een onvergetelijke week

Afgelopen zomer heeft Stichting “de Wijde Aa” - in samenwerking met Diaconaal Centrum De Bakkerij en steun van het Kansfonds - zes kinderen (in de leeftijd 8 tot 15 jaar) in een achterstandssituatie uit de regio Leiden een zeilweek aangeboden. Een paar dagen weg van huis, bouwen aan zelfkennis en zelfvertrouwen, zelfredzaamheid vergroten, sociale vaardigheden oefenen en vriendschappen sluiten. Dat bleken, aangevuld met een stralende zomerzon, de ingrediënten voor een onvergetelijke vakantieweek! Naast het zeilprogramma, waarbij een kind dagelijks met een andere groep kinderen en een wisselende instructeur aan boord zat, was het kampleven heel belangrijk.

Er was ruimte voor grappen en grollen, oude en nieuwe liederen, samen eten (één avond frietjes, verder gezond!), bonte avonden met meesterlijke acts, samen zwemmen, spelletjes, natuurlijk keten in de slaapzalen en lange avonden bij het kampvuur. Op zaterdagmiddag kregen alle deelnemers een diploma uitgereikt en werden zij door de leiding persoonlijk toegesproken over hun talenten en kwaliteiten. Een emotioneel moment voor zowel de kinderen als de ouders. 

Zaterdag 15 september a.s. organiseert M25 Leiden een terugkomdag voor de kampers: zij gaan dan survivallen in Wateringen samen met enkele jongeren van Visser ’t Hooft Lyceum. Een actief uitje om elkaar weer eens even te zien en te spreken, verhalen te vertellen en herinneringen op te halen.