Het gaat weer beginnen!

In 2013 hebben onder de naam Lekker Gezond Goedkoop een aantal activiteiten plaatsgevonden op initiatief van Francoise Weber.
De tweede fase van het project is nu van start gegaan! Het werven van fondsen duurde langer dan verwacht, maar Diaconaal Centrum De Bakkerij heeft inmiddels diverse instanties bereid gevonden om het project structureel financieel te ondersteunen. Per 1 maart 2015 zijn twee parttime medewerkers aangesteld om het project Lekker Gezond Goedkoop te gaan coördineren, te weten Gerda Pieters en Tamara Breton.

Twee onderdelen

Zoals u zich misschien kunt herinneren, bestaat het project uit twee onderdelen die onderling nauw met elkaar verbonden zijn:

  • Verzamel Gezond Actie: vanaf november 2013 vullen de Leidse kerken het bestaande voedselpakket van cliënten van de Voedselbank aan door gericht eiwitrijke producten in te zamelen. De coördinatoren zullen deze inzamelingsacties een nieuwe impuls geven.
     
  • Zinvol Koken: kookateliers van drie bijeenkomsten waarin telkens tien à twaalf deelnemers leren een goedkope en gezonde maaltijd te bereiden met eenvoudige ingrediënten en daarmee hun kijk op voeding verbreden (onder de slogan: anders leven, anders koken in tijden van crisis).
    De thema’s van de bijeenkomsten zijn:
    - Voeding en gezondheid
    - Voeding en budget
    - Voeding en zingeving

Begeleiders en gastvrouwen gezocht

De komende maand zullen de projectmedewerkers zich richten op het opstarten van de eerste Zinvol Koken-ateliers. Het vinden en opleiden van begeleiders hiervoor is één van de prioriteiten. Van de begeleiders wordt verwacht dat zij de drie bijeenkomsten voorbereiden (o.a. uitnodigingen maken, inkopen doen, praktische afspraken maken met de locatiebeheerder) en de thema’s tijdens het Zinvol Koken presenteren. Zij krijgen hiervoor een degelijke training door deskundigen. 
Een begeleider wordt tijdens de ateliers ondersteund door een gastvrouw met als voornaamste taak de deelnemers verwelkomen en het inrichten van de ruimte.

De projectmedewerkers streven ernaar het aankomende jaar 15 Zinvol Koken-ateliers te organiseren.

Wilt u mensen even uit hun sociaal isolement halen, een steuntje in de rug geven bij geldzorgen of gezondheidsproblemen? Vindt u het leuk om hun kook- en eetgewoonten op een creatieve manier en in een gezellige omgeving te verbeteren? Aanmelden als begeleider of gastvrouw kan vanaf NU!

gpieters[at]debakkerijleiden[dot]nl of 06-20 58 90 63 (ook voor meer informatie)

BijlageGrootte
PDF-pictogram LGG Folder 2015.pdf1.53 MB