Vredeswake 2014: Wapen je met Vrede!

Conflicten in Oekraïne, Syrië, Israël, Gaza en delen van het Afrikaanse continent. Soms lijken het gevechten ver van ons bed, maar dit jaar hebben we ook ervaren hoe akelig dichtbij de gevolgen kunnen zijn voor mensen in ons eigen land. Hier en daar kunnen ook de gemoederen in ons land hoog oplopen door spanningen elders in de wereld.

Vandaar ook de oproep van de Vredeswake 2014 om ons te "Wapenen met Vrede" en stem te geven aan de talloze onschuldige slachtoffers van conflicten waar ook ter wereld. In deze Vredeswake op het Stadhuisplein van Leiden willen wij de mensen van 'goede wil', de vredestichters, veraf en dichtbij, een hart onder de riem steken en een bloemengroet brengen aan hen die nog dagelijks lijden onder al het geweld.

Kom ook en sta samen met ons stil bij die talloze, vaak naamloze, dappere mensen die zich inzetten voor vrede in hun land.

Zondag 21 september 2014
van 15.00-16.00 uur
Stadhuisplein
Leiden

Aan de Vredeswake 2014 werken mee: Raad van Kerken Leiden, IKV/Pax Christi, Vluchtelingenwerk Zuid-Holland Noord, Gemeente Leiden, Islamitische Stichting Nederland, Diaconie Protestantse gemeente Leiden, Rooms-katholieke Diaconie Leiden, de Werkgroepen ZWO/MOV, Stichting Vrouwennetwerk Leiden, Amnesty International Leiden en vele anderen.

BijlageGrootte
PDF-pictogram Flyer Vredeswake 2014.pdf620.56 KB