Steun voor diaconale projecten in Roemenië

Begin maart gingen twee bestuursleden van Stichting De Carolusgulden op bezoek bij Ilona Fulop in Targu Mures om te zien en te horen hoe het gaat met de bouw van de nieuwe vleugel aan het Bejaardenhuis.
Het door hen gedoneerde startkapitaal van
€ 100.000,-- is gebruikt voor de fundering, ruwbouw en het dak.

Om verder te kunnen met de installatie van sanitaire voorzieningen, verwarming etc. moest worden gewacht op de verkoop van appartementen maar door de crisis lukt dat niet. Daarom zijn wij en zij heel blij met het bericht dat De Carolusgulden na het bezoek van de bestuursleden een bedrag van € 70.000 heeft overgemaakt naar Roemenie om verder te kunnen met de bouw. In totaal is er voor de aanbouw een bedrag van € 350.000 nodig.

Picihuis
Ook de andere projecten moeten doorgaan en met een bijdrage van € 6.500,-- van de Diaconie van Noordwijk is ook het Picihuis weer voor een jaar gered. Ook de de Diaconie van Zoeterwoude zamelde geld in voor het Picihuis, o.a. met de Kerst werd er € 235,-- overgemaakt voor extra kleding en een mooi kerkstfeest.

Dankzij de steun van beide diaconiën wordt er gezorgd voor dagelijkse opvang, huiswerkbegeleiding en een warme maaltijd voor zo’25 straatkinderen.