Vredeswake 2012: ‘En wat mag jouw mobieltje kosten?’

De Vredesweek 2012 kreeg van IKV-Pax Christi als motto mee "Powered by Peace" en wil een einde aan geweld en onrecht rond het delven van grondstoffen. Olie, steenkool, goud en andere grondstoffen zijn vaak de oorzaak van conflict in plaats van een bron van welvaart en vrede.

Grondstof tot nadenkenRegelmatig gaat de winning gepaard met mensenrechtenschendingen. Een gecompliceerd thema dat de nodige vertaling vraagt naar de dagelijkse praktijk van mensen in Leiden e.o.

De voorbereidingsgroep van de Vredeswake 2012 koos voor het motto "Grondstof tot nadenken" en spitste de problematiek toe op de situatie in Congo en de voortdurende conflicten rond grondstoffen daar voor mobiele telefoons, laptops en computers, samengevat in de vraag: "En wat mag jouw mobieltje kosten?"

Meer achtergrondinformatie kunt u lezen op bijgaande flyer van de Vredeswake 2012, die wordt uitgereikt in de kerken van Leiden en verkrijgbaar is in Diaconaal Centrum De Bakkerij, Oude Rijn 44 b/c te Leiden.

Tijd en plaats

De Vredeswake 2012 vindt plaats op vrijdag 21 september 2012 van 16.00 tot 17.00 uur op het Stadhuisplein in het centrum van Leiden. U komt toch ook?

De Vredeswake vindt dit jaar plaats in een breder kader van activiteiten die verzorgd zullen worden door de jongerenstichting 4U&U, een initiatief van de zussen Natasha en Georgina Booth.

Download flyer Vredeswake 2012:

BijlageGrootte
PDF-pictogram 1209_flyer_vredeswake 2012.pdf2.04 MB