Nieuws

 • Diaconaal Weekend in de moskee!

  Het Diaconaal Weekend stond dit jaar in het teken van ontmoeting, samenwerking en actie in het kader van Leiden Compassiestad. De Bakkerij en de gemeenschap van de Turkse Mimar Sinan Moskee aan de Curaçaostraat in Leiden zamelden samen een maand lang kleding in voor arme gezinnen in Oekraïne. 

 • Nieuwsbrief November

  In juni 2019 verscheen de laatste kleurrijke editie van ons blad Diaconie Bericht. Daarin werd al aangekondigd dat we iedereen die De Bakkerij een warm hart toedraagt voortaan periodiek zouden informeren via een digitale nieuwsbrief.
  Inmiddels is de tweede nieuwsbrief van november 2019 verschenen.

 • Diaconaal Weekend start met kledingactie

  Het Diaconaal Weekend 2019 staat in het teken van ontmoeting, samenwerking en actie in het kader van Leiden Compassiestad. Diaconaal Centrum De Bakkerij en de gemeenschap van de Mimar Sinan Moskee in Leiden slaan de handen ineen om samen kleding in te zamelen voor arme gezinnen in Oekraïne. Op zaterdag 9 november wordt de ingezamelde kleding gesorteerd door jongeren van M25 Leiden en de Mimar Sinan Moskee en klaargemaakt voor het transport van Stichting Werkgroep De Ruyter in Rijnsburg. Diezelfde dag houdt de moskee aan de Curaçaostraat te Leiden van 11.00 tot 16.00 uur voor alle belangstellenden open huis.

 • Noodhulp aan Samos

  Met de winter in aantocht wordt de situatie voor duizenden vluchtelingen op het Griekse eiland Samos steeds nijpender. Na een zware regenstorm en een felle brand in het tentenkamp in de afgelopen maanden zijn honderden mensen elke vorm van beschutting verloren. Als er nu niks gebeurt, ontstaat er een levensbedreigende situatie. Diaconaal Centrum De Bakkerij doet een oproep voor noodhulp aan Samos. Doet u mee?