Nieuws

 • Afscheid van Jacqueline

  Foto Han de Bruin (wwww.handebruinfotografie.nl)

  Eind augustus gaat Jacqueline Schoonwater met pensioen. Ze heeft dan ruim 30 jaar gewerkt als diaconaal werker in Diaconaal Centrum De Bakkerij in Leiden. Haar afscheid wil ze liever niet groots vieren. Er komt dus geen afscheidsreceptie. We begrijpen dat velen toch op een of andere manier haar willen 'uitzwaaien'. Daarom maken we een afscheidsboek en we nodigen u uit om daar een bijdrage aan te leveren. Als afscheidscadeau vraagt Jacqueline een bijdrage voor projecten in Roemenië, waar ze nog steeds nauw bij betrokken is. Ook daar kunt u eventueel aan bijdragen.

 • Diaconie Bericht mei 2018

  Het nieuwe Diaconie Bericht van De Bakkerij is weer verschenen. In mei-nummer van 2018:

 • Het nieuwe Avondmaalsproject

  Onder de titel "Help me te zijn wie ik ben!" vragen we dit jaar in het kader van het nieuwe Avondmaalsproject van de Protestantse gemeente Leiden aandacht voor een bijzonder project ter ondersteuning van mensen met een intellectuele beperking in Nicaragua. Nicaragua is een van de armste landen in Midden-Amerika. Zorg en aandacht voor mensen met een intellectuele beperking en hun naaste familie is er nauwelijks. 

 • Samen Leven, Samen Eten

  Foto's Melle van der Wildt

  Op dinsdag 13 maart gaf Yiri Bloemkolk, projectmedewerker van M25 Leiden, in de Marekerk het startsein voor een ontmoetingsmaaltijd voor oud- en nieuwkomers in onze regio onder het motto ‘Samen Leven, Samen Eten’. Nieuwkomers en jongeren van M25 Leiden maakten eten klaar uit diverse culturen voor een uitgebreid en kleurrijk buffet met gerechten uit Syrië, Libanon, Mexico en de Verenigde Staten. Tijdens de maaltijd werd er doorlopend muziek gespeeld en er was ook een gezellige kinderhoek.