De bouw in Duncan Village kan beginnen!

Het Safe Park in Duncan Village, een krottenwijk in Buffalo City Zuid Afrika legde de diaconie afgelopen jaar een heel concrete wens voor, die met uw bijdrage aan het Avondmaalsproject 2015-2016 wellicht vervuld kon worden: de plaatsing van een tweede rondavel (een traditionele Afrikaanse ronde hut) op het terrein waar kleine kinderen overdag veilig worden opgevangen, terwijl hun oudere broers of zusjes daar na school hulp krijgen bij hun huiswerk, het leren omgaan met geld, het aanleggen van een groentetuintje en de keuze van een opleiding.

Een tweede rondavel

Die tweede rondavel zou dan ingericht kunnen worden als kleine bibliotheek en plek waar huiswerk gemaakt kan worden. Daarnaast zou de ruimte gebruikt kunnen worden door de maatschappelijk werker bij het geven van psychische hulp en ondersteuning. Veel kinderen hebben namelijk nog regelmatig last van traumatische ervaringen en het zou goed zijn als er een aparte ruimte voor de begeleiding beschikbaar zou komen.

De uitdaging

De kosten van een tweede rondavel waren begroot op € 7.000,-. Dat was zo’n € 800,- meer dan de opbrengst van de Avondmaalscollecte van het jaar daarvoor. We spraken bij de start van het project de hoop uit dat we dat samen met een beetje extra inspanning toch moesten kunnen redden.

De bouw kan beginnen

U heeft ons niet teleurgesteld. Want dankzij uw bijdrage kan er binnenkort begonnen worden met de bouw van die broodnodige tweede rondavel in Duncan Village. De opbrengst van de Avondmaalscollecte 2015-2016 was namelijk: € 7.746,50!
Dat is goed nieuws voor de kinderen en maatschappelijk werkers in het Safe Park van Duncan Village, maar het is ook een resultaat waar we samen heel erg trots op mogen zijn.