Koffers voor vluchtelingen gevraagd

De vluchtelingen die op dit moment in de Noodopvang in Leiden verblijven, zullen op een bepaald moment moeten verhuizen. Ze zouden erg geholpen zijn met stevige koffers, weekendtassen of grote rugzakken. U kunt ze inleveren bij Diaconaal Centrum De Bakkerij, Oude Rijn 44 b in Leiden.
Wij zorgen vervolgens dat de koffers en tassen zo eerlijk mogelijk verdeeld worden onder de gasten van de noodopvang.

Na de eerste verzoeken volgden er meer

Begin januari kregen we de eerste verzoeken binnen van mensen in de Noodopvang. Nadat de eerste koffers overhandigd waren, volgden er meer aanvragen.
Dat is ook niet zo vreemd. Sommige mensen hadden nauwelijks fatsoenlijke bagage bij hun aankomst in Nederland, anderen een enkele koffer. Dankzij de inzet van het Rode Kruis, hulporganisaties en giften van particulieren hebben mensen in de afgelopen maanden weer wat extra kleding en andere zaken kunnen verzamelen. 
Maar als ze straks na registratie de noodopvang moeten verlaten, is het wel handig als zij voldoende tassen en koffers hebben om hun spullen weer mee te kunnen nemen naar hun nieuwe verblijf.

Een nieuwe bestemming met een bonus

Mocht u op zolder nog een koffer, rugzak of stevige weekendtas hebben staan die min of meer overbodig is geworden, dan bieden wij ze graag een zinnige bestemming.
De extra ruimte die u wint op uw zolder of in uw kast krijgt u er gratis bij.

Voor meer informatie: tel. 071 - 51 44 965.