Zomerontmoeting 2022: een gaan, komen en blijven....

Fotograaf: Melle van der Wildt

Corona maakte tot tweemaal toe een Nieuwjaarsontmoeting onmogelijk en het werd tijd een passend alternatief te zoeken. Op vrijdag 17 juni, bijna op de langste dag van het jaar, vond een eerste zomerontmoeting plaats in De Bakkerij. Het was, om met de woorden van Peterhans van den Broek te spreken, de warmste ‘Nieuwjaarsontmoeting’ ooit. Met buiten een felle zon en 28 graden! Wel 100 gasten genoten ervan elkaar weer te ontmoeten, bij te praten en het glas te heffen op een gaan, komen en blijven van diverse personen in en rond De Bakkerij.

Gaan

Want wie gaan er allemaal?
Om te beginnen Peterhans van den Broek zelf. Als voorzitter van de dagelijks bestuur van de diaconie was dit zijn laatste officiële optreden. In zijn toespraak dankte hij Ton Snepvangers voor zijn inzet voor de diaconie en refereerde aan ‘de beeldenstorm’ die Ton teweeg bracht, want Ton maakte de communicatie kleurrijk én beeldrijk. Complimenten voor het succesvolle M25 project en de intrede van het diaconaal weekend. Met de komst van Ton werd ook een proces van groeiende samenwerking tussen de Protestantse en Rooms-Katholieke Diaconieën gestart.

Jan van Trigt voegde als nieuwe vice-voorzitter van het parochiebestuur van de Rooms-Katholieke Diaconie (opvolger van Wilbert van Erp) daar nog enkele mooie woorden aan toe.
Hij gaf Ton de titel ‘chief helmplanter’. Een mooie beeldspraak. Het helmgras op de 1e duinenrij is bestand tegen weer en wind. De sterke wortels van het helmgras houden het zand vast. Zo diepgeworteld en stevig staat De Bakkerij en daar heeft Ton een bijdrage aan geleverd. Jan sprak de hoop uit dat de door Ton opgebouwde samenwerking tussen Protestantse en Rooms-Katholieke Diaconie zal blijven bestaan. En gaf ook een compliment aan Ton’s ega Marja die hem altijd heeft gesteund in zijn werk en betrokkenheid bij De Bakkerij.

Op 1 juli neemt Ton afscheid om na 15 jaar van een welverdiend pensioen te gaan genieten.

Komen

Judith van den Berg-Meelis, diaconaal predikant met een bijzondere staat van dienst gaat Ton Snepvangers opvolgen als teamleider bij De Bakkerij. Zij werd verwelkomd en haar werd een vruchtbare samenwerking toegewenst.
Het dagelijks bestuur is het afgelopen jaar ook volledig vernieuwd en de nieuwe leden werden kort voorgesteld: voorzitter Lex Dekkers, penningmeester Agnes Glastra, secretaris Evelien Remijn en voor de communicatie Cecile Werner.

Blijven

Blijft er dan niets hetzelfde? Jazeker! Binnen het diaconaal team blijven de projectmedewerkers Tamara Breton, Chantal ter Haar, Carijn Westeneng, Paula van Kalmthout en is Femke Post tijdelijk aangeschoven. Blijven ook Rob Rijsdijk de conciërge en John Wijers de administrateur.

Waar de zonnewende een belangrijk keerpunt markeert, zo staat De Diaconie en De Bakkerij ook op een keerpunt. Peterhans van den Broek bedankte iedereen hartelijk voor de samenwerking en wenste de opvolging een mooie toekomst toe. Hij nodigde de aanwezigen uit om gezellig bij te praten en de contacten te versterken. En dat gebeurde, het was als vanouds een gezellige drukte in de Turfzaal, het Atrium en de Ovenruimte. Wat heerlijk dat dit weer kon!