Clothes 4 You!

Medio april kreeg De Bakkerij de vraag of wij geen winkeltje konden inrichten. Incluzio had een groot aanbod aan kleding ontvangen voor Oekraïense vluchtelingen die binnen onze stadsgrenzen worden opgevangen. Zelf hadden ze echter geen ruimte en ook de opvang had geen geschikte plek.
Het diaconaal team stak de koppen bij elkaar, verhuisde wat bureaus en overig kantoormeubilair, en 14 dagen later opende met de bevlogen hulp van vrijwilligers Maud en Jonathan een Pop-Up Fashion Store aan de Oude Rijn: gratis kleding voor alle vluchtelingen uit Leiden en omliggende gemeentes. 

Het winkeltje

Het winkeltje is momenteel twee ochtenden in de week open. Op dinsdag en donderdag staat tussen 10:00 en 12:30 uur de koffie en thee klaar. Annette en Jonathan bemensen om beurten de winkel en zorgen samen met twee of drie Oekraïense dames dat de voorraad kleding op pijl blijft: de kleding wordt gesorteerd, op soort bij elkaar gelegd of uitgehangen. Het voorziet duidelijk in een behoefte gezien de grote aanloop! Voorlopig gaan we dus nog even door met winkeltje spelen.

Let Op: 

De Bakkerij zamelt op dit moment géén kleding in!
Voor vragen kunt u een mail sturen naar: info[at]debakkerijleiden[dot]nl.