‘OUR DAILY BREAD’ hoort bij De Bakkerij!

Afgelopen maanden konden bezoekers het Atrium binnenlopen over een ‘inloopmat’ met een wel heel bijzondere betekenis. Zij maakt deel uit van het prachtige kunstwerk ‘Our daily bread’ en symboliseert de ingrediënten om brood te bakken: meel, zout en water. Toepasselijker kan het niet in De Bakkerij, waar vroeger het brood gebakken werd voor de armen van Leiden en waar vluchtelingen en andere mensen in nood nu nog altijd kunnen aankloppen om hulp. 

Het kunstwerk, wat deel uitmaakt van de Amnesty Mensenrechten Kunstroute in het kader van het 50-jarig bestaan van de afdeling Leiden/Leiderdorp, is wel zó specifiek van betekenis voor De Bakkerij dat kunstenares Inge Reisbermann heeft besloten het te schenken aan ons diaconaal centrum. Dit werd op donderdag 3 maart 2022 in het bijzijn van bestuursleden, teamleden en vrijwilligers van De Bakkerij feestelijk gevierd met taart en koffie en woorden van dank door voorzitter Peterhans van den Broek en Amnesty Leiden ambassadeur Marianne Reijnhoudt.

Inge vertelt op haar website: ‘De mat beeldt niet alleen symbolisch maar ook letterlijk grondrechten uit en heet eenieder respectvol welkom die De Bakkerij betreedt. Het kunstwerk is toegankelijk. Eenieder loopt er door- en overheen zonder aanziens des persoons.’ 

Een prachtig geschenk wat helemaal past bij De Bakkerij!