Zelfs Inge kan niet alles

Inge tijdens de actie Tassen voor Toppers 2020 (Foto: Melle van der Wildt)

Als een frisse bries van creativiteit, energie en enthousiasme kwam ze altijd langs met haar bakfiets bij De Bakkerij. Jarenlang was ze secretaris van ons Dagelijks Bestuur, maar diep in haar hart was Inge altijd al meer een doener dan bestuurder. Inge is in haar element met haar cateringbedrijf, met het creëren van kekke handtassen uit oude spijkerbroeken of de creatie van mondkapjes in coronatijd. Maar zelfs Inge kan niet alles.

Het begin

Inge Feiken begon 7 jaar geleden als bestuurssecretaris bij De Bakkerij. Haar eigen cateringbedrijf ‘A la Inge’ liep net goed, toen Henk Vis, een van de toenmalige bestuursleden, haar vroeg lid te worden van het Dagelijks Bestuur. Precies op het juiste moment, want het cateren was heerlijk om te doen, maar dat doe je altijd in je eentje. Om samen met een team ergens voor te gaan, sprak direct aan en ze zei ja.

Oh, zit dat zo?

Inge, geen bestuurder in de zin van proces- en beleidsmatig werken, wilde wel graag actief betrokken zijn bij het werk van De Bakkerij. Het bestuurswerk, maar ook de werkbezoekjes aan bijvoorbeeld Stem in de Stad (Diaconaal Centrum in Haarlem) hebben haar blikveld verruimd en inzicht gegeven in het werk van een diaconaal centrum. 

Over De Bakkerij

Wat zegt Inge over De Bakkerij?

  • “De Bakkerij voorziet in kleurplaten die uitnodigen om een eigen tekening te maken en niet binnen de lijntjes te hoeven kleuren.”
  • “Aanpakken, oppakken, gezelligheid, alles kan als het maar zinvol is, inspelen op de vraag, en niet te moeilijk doen.”
  • “Vooral zo doorgaan”, wil ze ons meegeven! 
  • “Vooral buiten de lijntjes blijven tekenen en kleuren als dat nodig is!”

Keuzes maken

Na zeven jaar neemt ze afscheid. Maar stilzitten zal ze niet. Met een bom aan creatieve ideeën in haar hoofd moet ze zichzelf soms afremmen en keuzes maken. Een mens kan niet alles. Het bestuurswerk maakt plaats om nog meer tijd te besteden aan haar eigen bedrijf, aan de verschillende projecten waar zij zich alleen of met anderen mee bezig houdt: De Puzzelbibliotheek, Hartverwarmers (liefdevolle geschenkjes voor zorgverleners in coronatijd), Liefdevol verknipt  (met gerecyclede stofjes de leukste mondkapjes, vlaggetjes en kaften voor de nieuwe bijbeluitgave) , Talentenveiling (waarvan de opbrengst gaat naar een project van Kerk in Actie).

Kom nog eens langs

Inge, kom je nog eens lang om je kunsten te laten zien? Want wat hebben we genoten van jouw heerlijke hapjes tijdens de High Tea voor onze vrijwilligers, bij het overdragen van het stokje van Jacqueline Schoonwater aan Tamara Breton en bij het afscheid van de vorige straatpastor Folly Hemrica. Of gewoon voor een gezellig theetje aan de tafel in de Ovenruimte?