Oma blikt een jaartje terug

Vandaag verschijnt het Jaarverslag 2020-2021 van ons project Oma gaat op Stap dat terugkijkt op een jaar waarin corona de nodige uitdagingen met zich meebracht. Hoe hou je het zo belangrijke contact met de ouderen en vrijwilligers? Hoe leg je contact bij nieuwe aanmeldingen, hoe trek je nieuwe vrijwilligers aan en hoe leer je elkaar kennen?

Tijdens de zomermaanden kon er best weer veel. Binnen de verpleeghuizen kwamen wat versoepelingen. De eerste korte contactmomentjes op afstand aan de deur, later op veilige afstand bij de oma of opa binnen, eerst nog niet, maar later ook met mondkapje op. En er kon weer samen gewandeld worden!

Vanaf december werden de regels weer strenger, maar met als stip op de horizon het vaccineren vanaf januari, hielden de meesten de moed erin! Het was een voortdurend zoeken naar creatieve oplossingen, passen en meten als het om (kwetsbare) mensen gaat.

De winkels en terrassen zijn inmiddels weer open en ook de tuincentra. Ook voor Oma gaat op Stap is dat heerlijk. De eerste berichten van vrijwilligers komen alweer binnen dat zij samen naar het tuincentrum zijn gegaan, zonder afspraak, lekker slenteren langs de mooie plantjes en een kopje koffie op het buitenterras. Het kan weer!

BijlageGrootte
PDF-pictogram jaarverslag_ogos_2020-2021_web.pdf6.15 MB