Terugblik op een lastig en uitdagend jaar

De Bakkerij presenteert haar Jaarverslag 2020. Een jaar waarin de wereld ingrijpend is veranderd. Ziekenhuizen liggen vol met coronapatiënten, talloze winkels zijn nog steeds grotendeels gesloten of inmiddels zelfs failliet. We werken vanuit huis, voor zover de kinderen dat tenminste toelaten. We spreken elkaar online of in kleine groepjes als het echt niet anders kan.
De communicatie gaat soms moeizaam, persoonlijke contacten dreigen te verschralen, de eenzaamheid slaat toe. De groeiende kloof tussen arm en rijk is pijnlijk zichtbaar en voelbaar in tijden van een lockdown. Met een groot gezin in een klein flatje of als student op een kamer van drie bij vier in tijden van corona? Ik geef het je te doen.
Veel mensen hebben last van het gebrek aan een helder perspectief, een eindstreep, een wenkend vergezicht. Het is de onvoorspelbaarheid, de onzekerheid en onvermoede kwetsbaarheid die alle energie wegtrekt uit hun leven of ze juist in alle onmacht opstandig maakt.

Lastig en uitdagend

Het was een lastig jaar, ook voor De Bakkerij. Een uitdagend jaar dat het uiterste vroeg van onze creativiteit, alertheid en wendbaarheid als team en hulpverlenende organisatie. Activiteiten die coronavriendelijk waren voorbereid moesten toch op het laatste moment weer worden afgeblazen. Of het kon wel, maar dan toch weer anders. Het was het jaar van omdenken, nieuwe wegen zoeken en ondertussen altijd oog houden op de mensen die tussen de kieren van de reguliere hulpverlening dreigen te verdwijnen.

Verrassend vernieuwend

Zo werd 2020 toch ook weer een heel vernieuwend jaar met hele nieuwe initiatieven, hartverwarmende contacten en ook hoopvolle tekenen van groeiende zorg en aandacht voor kwetsbare mensen in onze stad. Ach, leest en bekijkt u het zelf maar in het jaarverslag van De Bakkerij in dat vreemde en zorgwekkende, maar ook verrassend uitdagende coronajaar 2020.

Het Jaarverslag 2020 van Diaconaal Centrum De Bakkerij kunt u hier downloaden.
 

BijlageGrootte
PDF-pictogram jaarverslag_bakkerij_2020_web.pdf5.67 MB