M25 Jaarverslag 2020: De Grote Uitdaging

M25 Leiden Regio is een diaconaal jongerenproject en brengt vaak juist grote groepen, klassen, complete afdelingen, halve scholen in contact met kwetsbare mensen in onze stad en ommelanden. Het jaar 2020 zou een jaar worden vol activiteit met een ongekend aantal jongeren dat zich in zou zetten voor kwetsbare groepen in Leiden. Maar het moest dit jaar kleinschaliger, een-op-een met afstand, alles afgewogen, logistiek doordacht en voor alle betrokkenen zo veilig mogelijk. Het Jaarverslag 2020 van M25 Leiden Regio kreeg niet voor niets de titel: De Grote Uitdaging!

Missie geslaagd

Het werd een jaar van voorbereiden en afblazen, van toch doorgaan maar dan anders, van je niet laten ontmoedigen en nieuwe wegen zoeken. En zo konden in 2020 toch nog ruim 300 jongeren deelnemen aan de meest uiteenlopende activiteiten voor verschillende doelgroepen. Zo werd hun inzet onder meer gevraagd bij de actie "Tassen voor Toppers" waaarbij 625 kinderen midden in de eerste coronagolf verrast werden met een tas vol spelletjes, speelgoed en leesmateriaal. Bij een Italiaanse maaltijd voor kwetsbare ouderen van ons project Oma gaat op Stap in coronastyle. Bij een "Koninklijk Geschenk" in de vorm van een oosterse take-away en kerstgeschenken voor 250 gasten als alternatief voor het traditionele kerstdiner in de Marekerk. Het was een grote uitdaging, maar de missie is uiteindelijk glansrijk geslaagd! Het uitgebreide Jaarverslag 2020 van M25 Leiden Regio kunt u hier downloaden.

 

BijlageGrootte
PDF-pictogram jaarverslag_2020_m25_web.pdf4.25 MB