Samen coronaproof op stap

Samen genieten van de prachtige herfst in het Plantsoen Leiden. Hanna gaat er iedere week op uit met Herman, weer of geen weer en coronaproof! Hanna (geboren Zweedse) is al bijna 2 jaar vrijwilliger en zegt over Oma gaat op Stap: “Ik doe dit omdat ik ouderen een leuke doelgroep vind (mijn doctoraalstudie gaat over ouderenzorg voor oudere migranten). Ook vind ik het fijn om een ander een plezier te doen door samen koffie te drinken of een wandeling te maken. Wat ik goed vind bij Oma gaat op Stap is dat er aandacht is voor de match tussen vrijwilliger en ouderen. Daardoor heb ik er zelf ook meer uitgehaald. Ik vind mijn 'buddies' erg interessante mensen waarvan ik iets leer en leuke discussies mee kan hebben. En het is misschien ook goed voor mijn Nederlands om vaker Nederlands te praten en schrijven.”