Het is weer voorbij die mooie zomer...

Ook afgelopen zomer konden weer 11 kinderen en jongeren uit gezinnen met een smalle beurs op zeilvakantie gaan bij Zeilcentrum “de Wijde Aa”. Dit initiatief is drie jaar geleden ontstaan in samenwerking met De Bakkerij en financieel mogelijk gemaakt door het Kansfonds. En wat hebben ze allemaal weer genoten!

Hij is thuis een stuk behulpzamer

“Milan vertelt na weken nog hoe leuk hij het gehad heeft. Hij heeft erg zijn best gedaan en dit kamp heeft de liefde voor zeilen aangewakkerd. Zijn wens is zelf schipper en vrijwilliger bij de Wijde Aa te mogen worden in de toekomst! Hij heeft zich geen moment verveeld en ook thuis is hij sinds kamp behulpzamer doordat ze veel gezamenlijk deden”, zo mailde zijn moeder. “Het was een leerzame week vol plezier, spel en lekker eten. Hij dankt iedereen hartelijk voor deze kans. Trotse CWO2 diplomahouder” (red: diploma van de Commissie Watersport Opleidingen).

Haar zelfvertrouwen is vergroot

Voor zijn zusje was het best spannend. “De eerste kampervaring met allemaal nieuwe mensen. Ook zij heeft zich goed vermaakt tijdens deze week. Haar zelfvertrouwen is vergroot door alle nieuwe vaardigheden die zij geleerd heeft. Het zeilen was nog erg moeilijk, maar ze heeft toch angsten overwonnen en zij heeft ook een leuk vriendinnetje leren kennen. Ze hebben veel gelachen en plezier gemaakt en de kampleiding maakte het tot een groot feest”.

Going green, coronaproof and in style!

De nieuwe samenwerking met taxicentrale Eltax was voor zes jongeren de spreekwoordelijke kers op de taart: zij werden met een chique Tesla, in stijl en mét mondkapje, naar het zeilcentrum gebracht en ook weer opgehaald. Schitterend toch?!