Solomun mag afzwemmen!

Toen Henk Lippens, taalcoach bij de Leidse Studenten Ekklesia, met een paar van zijn taalleerlingen deze zomer in het zwembad was schrok hij heel erg, toen zij ineens in het diepe sprongen, terwijl zij niet konden zwemmen! Henk sponsorde daarna hun eerste zwemlessen bij de Leidse Watervrienden en in samenwerking met De Bakkerij werd het project ‘Gratis zwemles voor taalcursisten 18+’ gestart. Afgelopen periode konden vijf Eritrese mannen wekelijks lessen volgen. Solomun, de rustige, enthousiaste motor van de vijf, zwemt inmiddels alle slagen in zwembad de Zijl en mag in november op voor zijn A-diploma!  

Wijkgemeenten en parochiekernen collecteerden hiervoor tijdens de vastenperiode. Dit bracht zo’n €1.000,- op! Graag willen we de huidige zwemmers en andere nieuwkomers, erkende vluchtelingen, die meestal leven van een uitkering, helpen de zwemlessen te bekostigen. (per kwartaal €50,- per zwemmer).

Helpt u mee? 

Uw bijdragen kunt u overmaken naar de Diaconie Protestantse gemeente Leiden,NL 46 INGB 0000 097065 o.v.v. zwemles voor nieuwkomers.