Nieuw bij Oma gaat op Stap

Na het vertrek van Petra Akkerman is Paula van Kalmthout sinds 1 september projectmedewerker bij Oma gaat op stap in De Bakkerij. Dit project koppelt een vrijwilliger aan een oudere, een oma of opa, die er graag eens uit wil, maar dat alleen niet meer kan. Dat Paula bij De Bakkerij terecht kwam is niet verwonderlijk. Ze keek in het verleden al eens op de website om zich te oriënteren op werk op maatschappelijke terrein. ‘Eigenlijk loopt contact met mensen en het helpen van mensen als een rode draad door mijn leven’ zegt ze. 

Als een rode draad

Die interesse werd gewekt toen ze, na de middelbare school niet wetend wat ze verder zou gaan doen, een tijdje bij haar oom op de Filippijnen verbleef, die daar missionaris was. Terug in Amsterdam begon ze een studie, maar verwisselde al snel de collegebanken voor de praktijk, door te gaan werken. Onder meer in de jeugdwelzijnszorg, de thuiszorg, de ouderenzorg en met mensen met dementie.

Van allerlei markten thuis

Getrouwd en inmiddels wonend in Oegstgeest kreeg ze twee dochters. Ze was klassenmoeder bij hen op school, was betrokken bij de kinderdiensten in de Willibrordkerk en deed bezoekwerk in die parochie. Lange tijd coördineerde ze ook het bezoekwerk van De Zonnebloem in Oegstgeest. Ze rondde in deeltijd de Hbo-opleiding bibliotheek en informatie af en werkte vervolgens in de medische bibliotheek van Yamanouchi in Leiderdorp en bij de Stichting Nederlandse Vrijwilligers in Den Haag (in het archief en de documentatie). 

De draad weer opgepakt

Op dit moment werkt Paula 16 uur in de week als coördinator bij de Volksuniversiteit in Oegstgeest, vooral een administratieve functie. ‘En de rode draad pak ik weer op met twee dagen bij Oma gaat op stap in De Bakkerij. Ik kijk er naar uit ouderen te bezoeken en hun verhalen te horen. Het vinden van vrijwilligers vind ik een uitdaging. Op welke manier kan ik mensen enthousiast maken voor Oma gaat op stap?’ 

Veel plezier

Paula (56) woont met haar man in Oegstgeest; haar twee dochters (26 en 24 jaar) wonen niet meer thuis. Ze werkt dinsdag en donderdag in De Bakkerij en we wensen haar veel plezier in haar nieuwe baan!

Henriëtte van den Broek  
 

Oma gaat op stap, projectmedewerker Paula van Kalmthout: T. 071-5144965,
E: pvankalmthout[at]debakkerijleiden[dot]nl - W:  www.omagaatopstap.nl