Songs of Freedom druk bezocht

Foto Melle van der Wildt

Op zaterdag 30 juni vierden zo’n tweeduizend bezoekers uitbundig de afschaffing van de slavernij in Suriname en Caraïbisch Nederland tijdens het Muziekfestival Songs of Freedom in de Hooglandse Kerk. De kerk was versierd met tekeningen en creatief werk van leerlingen van enkele basisscholen over de (moderne) slavernij. Er was een kinderhoek en een bescheiden tentoonstelling over de geschiedenis van de slavernij.
Jacintha Groen, voorzitter van Songs of Freedom opende, samen met locoburgemeester Yvonne van Delft het festival door het (ver)breken van een slavenketting (Keti Koti). De middag stond daarna bol van muziek door verschillende bands, soul en jazz, ingeleid door zangeres Denise Jannah.
Leerlingen van het Visser ’t Hooftlyceum dansten, de prijswinnaars van de tekenwedstrijd werden bekend gemaakt en in het kinderhoekje werd druk geknutseld. Buiten genoten de bezoekers van hapjes, onder andere uit Suriname, Marokko en Syrië. Het projectkoor van zo’n honderd zangers zorgde met gospelsongs voor een inspirerend en daverend slot van het festival.