Kledinginzamelingsactie M25 Leiden voor Syrië

In het kader van de M25 Stageweek "Basics" organiseert M25 Leiden een kledinginzamelingsactie voor Syrië. Op donderdag 21 mei zullen 14 jongeren de kleding sorteren en klaarmaken voor transport. Stichting Hand in Hand voor Syrië komt die middag de partij kleding ophalen en zal deze later die maand per zeecontainer verschepen. Zodra de containers aankomen worden de materialen door de plaatselijke vrijwilligers in Syrië verdeeld onder de getroffen instellingen of direct aan hulpbehoevenden zoals gehandicapten en ouderen.

Gevraagde artikelen: Kleding, dekens en ander bedtextiel

Inleveren: van 28 april t/m 19 mei 2015 (m.u.v. 4, 5, 14 en 15 mei) 
                   tussen 09.30 en 16:30 uur (op vrijdag tot 12:00 uur)

Locatie: Diaconaal Centrum De Bakkerij
               Oude Rijn 44 b/c te Leiden

Syrië is al ruim vier jaar in de greep van het geweld tussen het regeringsleger en opstandelingen. De crisis bevindt zich in een zeer kritieke fase die steeds meer slachtoffers eist. Het geweld neemt toe en de humanitaire situatie is sterk verslechterd. Bijna vier miljoen Syriërs zijn hun land ontvlucht en hebben dringend humanitaire hulp nodig.

Stichting Hand in Hand voor Syrië

Stichting  “Hand in Hand voor Syrië” is een organisatie welke in Nederland is gevestigd. Zij onderneemt veel acties om zoveel mogelijk schaarse hulpmiddelen te verzamelen en te verzenden naar getroffen gebieden en de vaak arme, zieke en gevluchte bevolking. Het hart van de Stichting ligt bij al deze mensen. 

Stichting Hand in Hand voor Syrië bestaat uit vrijwilligers uit zowel Nederland als Syrië. Vanuit Nederland proberen zij zoveel mogelijk hulpmiddelen te verschepen, de vrijwilligers in Syrië zorgen ervoor dat deze hulpmiddelen op de juiste plaatsen aankomen.
Hier in Nederland verzamelen zij hulpgoederen. Dat maakt dat beide landen erg belangrijk zijn. Twee landen… twee handen die samen een boom vormen met veel vruchten. Daarnaast staan beide handen ook het geven (van hulp)  en het ontvangen (van hulp). Het logo van de Stichting symboliseert deze hulp. (zie voor meer info: www.stichtingsyrië.nl)