M25 in Kersttocht Fields of Wonder

Zondag 21 december werd tijdens de rondwandeling van Fields of Wonder Diaconaal Centrum De Bakkerij bezocht door een groep wandelaars.
Wij mochten ongeveer 75 mensen van harte welkom heten. De mensen kregen eerst een korte uitleg over De Bakkerij, waarna er iets verteld werd over het jongerenproject M25.
Dit jaar had Fields of Wonder het thema 'Kerst Wit', wat een verwijzing is naar sneeuw, warmte, gezelligheid en twinkelende lichtjes. Maar dat geldt niet voor iedereen, daarom werd er ook stil gestaan bij de eenzaamheid van mensen.

Theater

Momenteel ondersteunt M25 samen met het COC-Leiden een theaterproductie met als thema: 'Uit de kast komen'. Een actief lid van M25 heeft dit initiatief bedacht. Zij heeft zelf ervaren hoe moeilijk en hoe eenzaam de weg is voordat je aan je ouders, je familie en je vrienden durft te vertellen dat je anders bent.
Op 21 december lieten jongeren een stukje uit deze theaterproductie zien. De eenzame strijd die een persoon moet voeren voordat hij of zij durft te zeggen aan de buitenwereld dat hij of zij anders geaard is werd heel duidelijk zichtbaar in dit toneelstuk.

Complimenten

Na het hartverwarmend applaus kregen de jongeren van de bezoekers vele complimenten en positieve reacties. De jongeren vonden het heel erg leuk om mee te doen aan deze kersttocht van Fields of Wonder. Het was voor hen een positieve ervaring en ze kijken uit naar het voorjaar, wanneer zij dit theaterstuk helemaal mogen en kunnen gaan opvoeren.