Een rode bak in De Bakkerij

Sinds kort staat er een grote rode bak in het Atrium van De Bakkerij, bestemd voor het doneren van babykleertjes t/m maatje 92, voor de Stichting Babyspullen.
Veel mensen hebben babyspullen op zolder staan waar de kinderen uitgegroeid zijn. Daar kunnen ouders die het financieel niet breed hebben goed mee geholpen worden.

De Goemoers

De Goemoers, de diaconale organisatie in de historische Goemoerskamer in De Bakkerij, deelt sinds 1582 babypakketten uit aan kraamvrouwen die het nodig hebben; de laatste jaren in de vorm van een financiële bijdrage. Het geld van De Goemoers raakt echter langzamerhand op, terwijl er wel aanvragen binnenkomen. Daarom hebben we samen met de Diaconie een oplossing gezocht en gevonden in Stichting Babyspullen in Alkmaar.

Stichting Babyspullen

Stichting Babyspullen is een enthousiaste, professioneel werkende organisatie met vrijwilligers, die door heel Nederland 100 inzamelpunten heeft met rode containers. De babyspullen worden in Alkmaar gecontroleerd, gesorteerd en gebruikt om een babystartpakket en vervolgpakket samen te stellen. Deze -gratis- pakketten worden vervolgens via verwijzing door verschillende hulpverleners zoals de Voedselbank, Jeugdzorg en Vluchtelingenwerk verspreid. Ook via De Goemoers en de Diaconie zullen pakketten hun weg vinden. Op die manier kunnen we ouders met een smalle beurs tóch helpen.

Wat kunt u in de rode bak stoppen?

Alles wat een baby nodig heeft, t/m maatje 92. Ook verzorgingsproducten voor baby's zijn welkom. Voor spullen als ledikantjes, boxen, kinderwagens, of maxi cosi's is de container niet bedoeld. Daar is in De Bakkerij ook geen ruimte voor. Op de website van Stichting Babyspullen kunnen die wel aangeboden worden, maar alleen als ze gratis zijn.

Meer info: Chantal Knulst of Jacqueline Schoonwater, info[at]debakkerijleiden[dot]nl of 071-5144965.