M25 Leiden Regio Jaarverslag 2013-2014

Met ondersteuning van fondsen ging 1 juni 2011 het pilotproject M25 Leiden Regio van start om de succesformule van M25 (M-Twentyfive) Leiden breder uit te zetten onder scholen van het voortgezet onderwijs, parochies en kerkelijke gemeenten in de regio.

Het was weer een heel actief jaar

Het seizoen 203-2014 was weer een heel actief jaar met allerlei activiteiten, projectdagen en stageweken, waarin jongeren zich inzetten voor de meest uiteenlopende organisaties en instellingen die zich inzetten voor de zwakkeren in onze samenleving. Het jaarverslag geeft u daar in woord en beeld een kleurrijke indruk van.

M25 groeit zienderogen

Via gerichte werving en ondersteuning werd het aanbod aan activiteiten verbreed door naast een vast jaarprogramma, in aansluiting op de maatschappelijke stage, ook een aanbod te ontwikkelen van M25 projectdagen en M25 Stageweken.
En met succes, want in juni 2012 stelden we al vast dat ruim 140 jongeren in één jaar tijd hadden deelgenomen aan activiteiten van M25. Meer dan een verdrievoudiging van het aantal in de jaren daarvoor.

Een jaar later, in 2013, groeide dat aantal uit tot 181 deelnemers, er werd een start gemaakt met een wijkgerichte aanpak in Leiden Zuidwest in samenwerking met Jongerencentrum Southpark en een jongerengroep in het nabijgelegen Leiderdorp.

Najaar 2013 werden ook M25 Voorhout en Sassenheim actief en zette de stijgende lijn zich in 2014 voort met een totaal van 224 jongeren die dit afgelopen jaar actief waren in het kader van M25 Leiden Regionaal. Inmiddels worden voorbereidingen getroffen voor de regio Katwijk en Rijnsburg, de Marewijkgemeente en Leiden ZW en meldt een groeiend aantal scholen zich met plannen voor het komende schooljaar.

Voortgaande financiering

Voor het vierde jaar van ons diaconaal jongerenproject hebben wij opnieuw een beroep mogen doen op ondersteuning van de Diocesane Caritas Instelling van het Bisdom Rotterdam en daarnaast op het fonds Projecten In Nederland (PIN) van de Nederlandse religieuzen. En in juli 2014 meldde Stichting Utopa zich als aanvullende hoofdsponsor voor het vierde jaar van M25 Leiden Regio, zodat we weer met een gerust hart het nieuwe jaar in kunnen gaan.
Ter aanvulling wordt weer, net als in voorgaande jaren, een beroep gedaan op diaconieën en caritas instellingen in de regio. 
 

BijlageGrootte
PDF-pictogram jaarverslag3%20m25.pdf6.94 MB