Teylingen College aan de slag met de Zeven

Van 12 t/m 16 mei liepen zeventien leerlingen van het Teylingen College uit Noordwijkerhout hun maatschappelijk stage bij M25 Leiden Regio. Iedere dag stond in het teken van één van de Zeven Werken van Barmhartigheid. Het gevarieerde programma was erop gericht om de jongeren uit te nodigen, te ondersteunen en uit te dagen die werken in de praktijk te brengen.
Vanwege het klassikale karakter en het tijdsbestek van de stage was gekozen voor kennismaking met diverse organisaties en instellingen (en waar mogelijk hun cliënten) die zich inzetten voor de ondersteuning en zorg voor kwetsbare groepen in onze samenleving. 

Na een enthousiaste en soms confronterende rondleiding op begraafplaats Rhijnhof, gingen de jongeren "de doden begraven" door in groepjes te schoffelen, tuinieren, schoonmaken en ramen te lappen.
Het aangrijpende verhaal van een Irakese vluchtelinge ging vooraf aan een middag "de vreemdeling welkom heten" met spelletjes spelen en ravotten met kinderen van de Gezinsopvanglocatie Katwijk, voor het merendeel afgewezen asielzoekers die wachten op vertrek naar hun land van herkomst.
De donderdag stond in het teken van "de naakten kleden" met een grootschalige inzamelingsactie voor Oekraïne. Zo’n180 verhuisdozen zullen binnenkort in partijen worden vervoerd naar dit - voor de meesten van ons onbekende - land.
De sponsorloop langs diaconale plekken in het centrum van de stad Leiden bracht het mooie bedrag van 170 euro op voor het Ronald McDonald Huis. Bij de overhandiging van dit bedrag in het LUMC werden "de zieken bezocht".

Een week vol hoogtepunten, waarbij de jongeren herhaaldelijk gestimuleerd werden uit hun comfortzone te stappen, zich kwetsbaar op te stellen en de verschillen te omarmen.