Ndayitabi schittert als centraal verdediger

Ndayitabi Nzabamwita (met cirkel) temidden van zijn teamgenoten

Op 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. Deze dag is ingesteld door de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor de bescherming van vluchtelingen.
Deze weken kleurt Nederland Oranje vanwege het wereldkampioenschap voetballen in Brazilië. Om op een positieve manier aandacht te vragen voor vluchtelingen in Nederland organiseren UNHCR, VluchtelingenWerk Nederland, Kerk in Actie en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF een bijzondere voetbalwedstrijd. Op vrijdag 20 juni speelt namelijk het RTL Sterrenteam een vriendschappelijke wedstrijd tegen een team van vluchtelingen op het dak van de IKEA-vestiging in Utrecht.

Sterspeler vanuit De Bakkerij

Ndayitabi Nzabamwita, onze vaste vrijwilliger van de Diaconie Franstalige Afrikanen, speelt als centraal verdediger in een team van vluchtelingen met verschillende nationaliteiten, dat het op vrijdag 20 juni a.s. op moet nemen tegen het RTL-sterrenteam onder aanvoering van presentator en acteur John Williams.
In het RTL-sterrenteam spelen verder mee: oudkeeper Oscar Moens (als keeper), zangers Charly Luske en Tim Akkerman, rapper Baas B en de voormalig profvoetballers Glenn Helder, Guus Uhlenbeek, Pieter Collen, Bart Latuheru, Andy Slory en Regilio Vrede. Coach is Henk Bres en oud-scheidsrechter Dick Jol fluit de wedstrijd.

Supporters

Natuurlijk gaat er ook een delegatie vanuit De Bakkerij naar Utrecht om onze sterspeler aan te moedigen. Gehuld in oranjekleurige outfit, want dat is de kleur van de shirts waarin het team van de vluchtelingen haar opwachting zal maken in deze titanenstrijd. Wilt u ook aanwezig zijn bij deze wedstrijd, dan bent u van harte uitgenodigd. Meer informatie kunt u vinden in onze agenda