M25 met kinderen Voedselbank de boom in

Pinkstermaandag 9 juni 2014 ging een groep jongeren van M25 Leiden 12 kinderen van gezinnen die zijn aangewezen op de Voedselbank een onvergetelijke middag bezorgen: lekker klimmen in het Klimeiland! Het was prachtig weer, dus met veel plezier kon de groep lekker stoer in de weer op het Klimeiland in recreatiepark Vlietland. 

Verslag van Anne

Naast je drukke leventje als tiener ingericht met school, sport, hobby’s en feestjes, op vrijwillige base een maatschappelijke stage doen? Je moet er wat tijd voor vrijmaken, maar de stralende gezichtjes van de kinderen, maakten de moeite vooraf het dubbel en dwars waard..

Geslaagd!

Maandag 9 juni was het zo ver. Na weken voorbereiding, kwamen om half een de eerste kinderen vol enthousiasme aan. Er werd limonade gedronken, ouders werden gedag gezegd, en met z’n allen richting de taxi gingen zij een onwijs leuke dag tegemoet. De taxi bracht ze naar het Klimeiland, waar ze onder de begeleiding van de jongeren, en de gediplomeerde klimmers, allemaal klimparcours konden afleggen.

Spannend, maar met een goede sfeer in de groep, liep alles op rolletjes. Kinderen hielpen elkaar, moedigden elkaar aan bij enge stukjes, en praatten de oren van ons hoofd. Met achteraf spelletjes en pannenkoeken eten in De Bakkerij, mogen we toch wel zeggen dat dit een zeer geslaagde dag was!

Met dank aan Tamara

Dit alles hebben we natuurlijk niet alleen georganiseerd. De ondersteuning was ontzettend fijn en goed gedoseerd. We werden begeleid door Tamara Breton, waar we met alle vragen bij terecht konden en die de bijeenkomsten leidde, maar die iedereen in z’n waarde liet om zijn eigen steentje bij te dragen, en ons een hele grote verantwoordelijkheid gaf.

Dit was voor vele een nieuwe ervaring, maar was zeker een groot pluspunt van het project. Zo hebben we zelf een activiteit bedacht, maar kwamen er al snel achter dat er heel wat meer moest gebeuren dan alleen leuk ideeën opgooien.
Er moest subsidie aangevraagd worden, reserveringen werden gedaan, boodschappen ingeslagen, taxibedrijven gebeld, en natuurlijk flyers gemaakt, die bij de juiste doelgroep terecht moesten komen.

Leuk en leerzaam

Ik vond het al met al een ontzettend leuke en zeer leerzame ervaring. Ontzettend trots op alle andere jongeren en tegelijk klasgenootjes op het Stedelijk Gymnasium Leiden, mag ik toch namens iedereen spreken dat we ervan hebben genoten, en het heel dankbaar was om zoveel kinderen met een grote lach weer mee te laten gaan met hun ouders.

Anne Hogervorst
Stedelijk Gymnasium Leiden