M25 Leiden Projectdag: De hongerigen voeden

Tijdens een M25 Leiden Projectdag hebben 16 jongeren van het Rijnlands Lyceum uit Oegstgeest op vrijdag 11 april in het kader van hun maatschappelijke stage boodschappen ingezameld voor de Voedselbank. Van 11.30 uur tot 15.30 werd er in twee teams voedsel ingezameld. Eén team bij Dirk aan de Langegracht in Leiden en één team bij Albert Heijn, Irislaan in Oegstgeest.

Zelfs de meest timide jongeren

Er werden verschillende producten ingezameld zoals: koffie  pasta, rijst, soep, groenten of vis in blik en verzorgingsartikelen. De jongeren hebben hard gewerkt aan maatschappelijke bewustwording bij het shoppend publiek, maar ook aan zichzelf: hoe verder de tijd vorderde, hoe zelfverzekerder zelfs de meest timide jongeren op mensen durfden af te stappen om aandacht te vragen voor de problemen van mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank.

Een oogst van zestig kratten

Gedoneerd geld werd direct in de betreffende supermarkten omgezet in producten, waarbij het natuurlijk een spel werd om een zo hoog mogelijk "rendement" te halen. Met een prachtige score van 60 gevulde kratten, keerden de jongeren aan het eind van de middag moe maar met een mooie ervaring rijker terug naar huis.